Zonguldak&[#]8217;ta 1972´den bu yana terzicilik yapan Zonguldak Terziler ve Kunduracılar Odası Başkanı Murat Bahadır, özellikle 1990´dan sonra konfeksiyonların artmasıyla terzilerin, işyerlerini birer birer kapattığını söyledi. Konfeksiyonların 50-100 lira gibi ücretlerle takım elbise sattığını, bunun da işlerini olumsuz etkilediğini vurgulayan Bahadır, şöyle konuştu:

"Eskiden çok sayıda terzi vardı. Ama günümüzde konfeksiyonlar çok fazla. Bu yüzden mesleğimiz yok olma tehlikesiyle karşı karşıya Şu anda kentte 50 terzi var. Bunlardan 25´i Bağ-Kur ödeyerek, emekli olmasına rağmen çalışmaya devam ediyor. Emekli maaşlarının yeterli olmaması nedeniyle çalışan arkadaşlarımız, mesleğin de ölmemesi için çaba harcıyor, mesleklerini önümüzdeki kuşaklara taşımak istiyor. Ben de aynı şekilde Bağ-Kur emeklisiyim ve çalışmaya devam ediyorum."

Bahadır, şu anda terziler olarak ayda bir veya iki takım elbise diktiklerini, daha çok paça, fermuar yapımı gibi küçük işler yaptıklarını anlattı. Bahadır, "Hiç takım elbise dikmeyen arkadaşlarımız bile var. Biz emekli olduğumuz için kira, sigorta gibi giderlerimizi maaşımızdan karşılayabiliyoruz. Ama bizim gibi emekli olmayan ve kirasını, sigortasını ödeyemeyen arkadaşlarımız var" dedi.

Murat Bahadır´ın yanında çalışan 73 yaşındaki Seyfi Bal da, konfeksiyonların yayılmasıyla mesleğin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını anlattı.
Editör: Pusula Gazetesi