Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref Zonguldak sahillerinde artık şırıngaların olmayacağını belirterek temiz bir çevre için çalışacaklarını söyledi. Eşref çöp depolama alanında yaptığı incelemelerde; ´´Belediyemizce çöp döküm bertaraf tesisine, geçen ay 4 milyon 131 bin ton çöp döküldü´´ dedi.


Eşref, Zonguldak Özel İdare Müdürlüğü ve Belediyeler Çevre Altyapı Temel Hizmetler Birliği tarafından Sofular Köyü Tombaklar mevkisinde yaptırılan Çöp Döküm Bertaraf Tesisi Katı Atık Düzenli Depolama ve Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisini ziyaretinde açıklamalarda bulundu.


Tesise bölgedeki 32 belediyenin çoğunun atıklarının nakledilmeye başlandığını, böylece Zonguldak sahiline çöp dökülmediğini anlatan Eşref; ´´Çöp bertaraf tesisinden 32 belediye kullanıma başladığından itibaren 25 yıl faydalanılacak. Kullanım süresin dolunca üzeri toprakla kapatılmış, metan gazı arıtılmış bir tesis olacaktır.


Belediyemizce çöp döküm bertaraf tesisine, geçen ay 4 milyon 131 bin metreküp çöp döküldü. Bu yaklaşık günlük 100-200 ton civarında katı atığın toplanması demektir. Bunun maliyeti 120 bin TL´dir´´ şeklinde konuştu.


Çöp depolama alanına merkeze bağlı belde belediyelerinin çöplerinin getirildiğini belirten Eşref, Yeşil Mahalle´deki Zonguldak Belediyesi Asfalt Şantiyesi´nin tranfer merkezi olarak kullanılmasına son verileceğini söyledi. Yeşilmahalle ve Yeni Mahalle Bağlık sakinlerinin haklı olarak tepkileri olduğunu belirten Eşref, tepkiler ve talepler doğrultusunda buradaki transfer merkezinin Gökgöl Tüneli´ne yakın bir yere taşınacağını söyledi.

Editör: Pusula Gazetesi