Trabzon´un Maçka İlçesi´ndeki Altındere Alabalık Üretme ve Yetiştirme İstasyonu´ndan alınan 7 aylık 6-8 santim boyundaki 150 bin Abant alabalığı, karayolu ile Zonguldak´a getirildi. Balıklardan 75 bini kentin su ihtiyacının karşılandığı Ulutan Barajı´na, diğer 75 bini de Ereğli İlçesi´ndeki Kızılcapınar Barajı´na salındı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10´uncu Bölge Müdürü Oğuz Bayazit, balıkların Ulutan Barajı´na bırakılmasında hazır bulundu. Kova ile baraja balık bırakan Bayazit, Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü´nün 2004´te başlattığı ´Yerli alabalık üretimi, orman içi suların balıklandırılması´ projesi kapsamında barajlar, göletler, göller ve derelere balık salımı yapıldığını söyledi. Bayazit, şöyle konuştu:

"Bu tür baraj, gölet, göl ve derelerden aldığımız balıklardan üretilen balıkları biz tekrar doğal ortamlarına salıyoruz. Zonguldak´ta geçen yıl da bu çalışmayı yaptık, bundan sonra da sürdüreceğiz. Amacımız, mevcut alabalıkların yaşadığı yerlerdeki doğal yapıyı tazelemek. Zaman içerisinde yok olmuş ya da azalan türlerin buralara salınmasını gerçekleştiriyoruz."
Editör: Pusula Gazetesi