Harun Akın´ın 2007´den bu yana CHP saflarında olmadığını iddia eden Başkan Yayla, "Harun Akın, &[#]8216;Alaplı ve Gümeli´deki seçim sonucundan sorumlular hesap verecektir&[#]8217; deme cüretini nereden buluyor? Hangi sıfatla soruyor? Soru sormaya sıra gelirse herkesin soracağı çok sorular vardır" şeklinde konuştu.



Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Osman Yayla, 22. Dönem Milletvekili Harun Akın, örgüte ve milletvekillerine yönelik eleştirilerine yanıt verdi.


Yayla, yaptığı yazılı basın açıklamasında Harun Akın´ın 22 Temmuz 2007´den bu yana CHP saflarında olmadığını belirterek şu görüşlere yer verdi:


Partiyi sokağa taşıdı


"22. Dönem Milletvekili Harun Akın´ın Alaplı İlçe Başkanlığı´nda yaptığı açıklamaları yadırgamadık. Zira kendisinden özle alakalı başka bir davranış beklenmesi mümkün değildir. Biz de beklemiyoruz. Kendisi Temmuz 2007´den bu yana Cumhuriyet Halk Partisi saflarında zaten yoktur. Seçimde de yoktur. Çalışmada da yoktur. 5-6 ayda bir, bir yerlere gelir kendince bir şeyler söyler onu da yazdırır. Bu politika olur. Cumhuriyet Halk Partisi´ne zarar olabilecek nerde bir çekişme görülür, orda Harun Akın mutlaka olur. Nerde muhalefet, Harun Akın ordadır. Partinin sokağa taşınması tartışmalarında odak noktası hep Harun Akın... Bu nasıl Particilik anlamak mümkün değil. Temmuz 2007´den bu yana partimizin zarar görmemesi adına Harun Akın ve yanındaki birkaç arkadaşa hep göz yumduk, içimize attık. Onları kucaklamaya çalıştık. Kurultay da dahil bunların hangi saflarda olduğu belli. Bütün bunlara rağmen ´Demokrasi anlayışıdır, bize o yakışır´ dedik. Onca eyleme, söyleme karşılık vermedik. Doğru da yaptık. Olması lazım gelende buydu. Bize onca yakıştırmalar yapıldı. Aldırmadık. Partimiz, örgütler, Milletvekilleri birbirine düşürülmeye çalışıldı. Buna müsaade etmedik. Hepten bu arkadaşlar ne yapacağını şaşırdı. Ne yaptı iseler bizi kendilerine bulaştırmayı başaramadılar. Bir kaç medya yandaşına kendilerini övücü yazılar yazdırdılar. Olmadı. Biz ise İl Örgütü olarak hep, ´Biz işimize bakıyoruz. Biz görevimizin başındayız. Zonguldak halkı değerlendirmeyi yapar´ dedik.


Akın, masal dünyasında


Harun Akın seçimden önce birkaç arkadaşla şöyle bir gelir ´Ben desteğim´ der ve eyvallah gider... Şimdi bu oldu destek. Harun Akın´ın desteği. Seçimden sonra aynı birkaç arkadaş yanında Alaplı´da Sn.Harun bey gelir değerlendirmede bulunur. Alaplı ve Gümeli´nin seçim kayıp hesabı İl Örgütüne sorulacak´ der Milletvekillerimiz dahil eleştirir.


Harun Akın, Alaplı ve Gümeli´deki seçim sonucundan sorumlular hesap verecektir deme cüretini nereden buluyor? Hangi sıfatla soruyor? Soru sormaya sıra gelirse herkesin soracağı çok sorular vardır. Yeri, zamanı gelince bunlar sorulur. Detaylara gerek yoktur.


Yani Harun Akın´ın 3-5-6 ayda bir şöyle bir ortalıkta görülmesi yandaş medyası ile mühimmiş gibi gösterilmeye çalışıyor. Yahu bu ne kerametli sihirli bir arkadaş ki? Masallardaki gibi ol diyor, oluyor... Olma diyor, olmuyor... Böyle bir şey yok. Böyle şeyler ancak Kaf dağında, masal dünyasında olur. Böyle şeylere kim inanır... Biz "Kırıcı olmayalım. Gönül kırılmasın hep güzellik olsun. Dargınlık, küskünlük olmasın dedik... Hiçbir arkadaşımızı disipline sevketmedik... Düzelir dedik"... Sabrettik. Her şeye rağmen kucaklarımızı hep açık tuttuk. Bütün bunlara Zonguldak şahittir. Yoksa bu seviyelere halkın gücü bizleri nasıl ulaştırdı ki?


Akın bölücülük peşinde


Ancak görülüyor ki asla Harun Akın´ın ve birkaç arkadaşımızın bu güzel uyumu, bu gönülleri görmeye niyeti yok. Onlar, halen bölücülük, hizip, gruplaşma peşinde.


Kaldı ki Harun Akın, Cumhuriyet Halk Partisine uğrama bile uğramamaktadır. Uğramamasında yarar vardır. Zira birlik bütünlük halkla kucaklaşma Cumhuriyet Halk Partisi´ni nerelere getirmiştir ortadadır. Belediye Başkan Adaylıkları döneminde Harun Akın´ın neler yaptığım bizler biliyoruz. Detaya gerek yok. Bizlerin bütün seçim süreci içindede neler yaptığımız bellidir.


İl örgütüne hesap soracaklarmış. Bu cümle hiçbir yerde kabul göremez. Biz böyle boş sözlere kulakta vermeyiz. Doğrular tektir. Aklın yolu birdir. Esasen konu Zonguldak´ta Cumhuriyet Halk Partisi´nin Temmuz/2007 den bu yana kazandığı başarıdır. Harun Akın bunu hazmedememiş olmalıdır.



CHP seçimlerde uçtu


Cumhuriyet Halk Partisi 2002 Seçimlerinde ti Genelinde 69 bin oy almıştır. 2007 seçiminde 88 bin oy almıştır. 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde ise 120 bin oy almıştır. Ayrıca bu seçimlerde Zonguldak İl Belediyesi, Kdz. Ereğli Belediyesi, Gökçebey Belediyesi alınmıştır. Kaybedilen belediyelerde de dâhil örgütümüz çok iyi bir demokrasi, seçim mücadelesi vermiştir. Yine dört Beldemizde seçim alınmıştır. 2004 seçimlerinde 3 olan İl Genel Meclisi üye sayımız Mart/2009 seçimlerinde 10´a çıkarılmıştır. Dergi ve Gazetelerde; "CHP seçimlerde uçtu" manşetleri atılmıştır. Örgütümüze her taraftan kutlama ve övgüler gelmiştir. Şu anda Zonguldak´ta Cumhuriyet Halk Partisinde tablo budur... Şimdi Harun Akın hangi dille, hangi gönülle, düşünce ile hesaplaşma cüretini gösterebiliyor?



Dedikoduya kulak vermeyeceğiz


İli, örgütü kutlama yerine hiç de hak edilmeyen bir şekilde hele de Harun Akın tarafından eleştirilmek hazmedilemez. Biz gece gündüz, yağmur çamur, kar fırtına, demeden aylardır çalışırken birileri nerede idi? Seçim süreci boyunca örgütlerimiz olarak, Milletvekillerimizde, Kadın Kollarımızla, Gençlik Kollarımızla, Adaylarımızla olağanüstü çalışma örneği verdik. Zonguldak&[#]8217;ın güzel insanları da bizleri yalnız bırakmadılar onlara şükran borçluyuz. Zonguldak´ta halk kazanmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi Kazanmıştır. Oy 120 binlere çıkmıştır. Çok büyük oranda artış vardır. Bunu anlamamak nasıl mümkün olur? Şimdi bu ivme Sn. Harun Akın tarafından görülmüş ki. Bölücü, yıkıcı eylem ve söylemlerle ortalığa düşülmüştür. Ama biz yine her zaman ki gibi görevimize, işimize, çalışmalarımıza bakacağız. Halka hizmete bakacağız. Biz Partinin ilkelerini halkımıza götürmeye devam edeceğiz. Biz ancak ve ancak Halkımıza hesap vereceğiz. Biz doğru yoldayız. Zira iyi niyetliyiz. Biz dedikoduya kulak vermeyeceğiz.



Alaplı´da bölücülük yapıyor


Ancak, bundan sonra herkesi de olması gerektiği şekilde davranmaya davet ediyoruz. Asla aykırılığa da müsaade etmeyeceğiz. Şerre geçit yok. Hayra varız. Zaten onun için buradayız. Biz ses çıkarmadıkça, biz eğildikçe bundan kimse cesaret almasın. Değişik anlam çıkarmasın. Bu bizim terbiyemizdendir. Siyaset anlayışımızdandır. Ağır başlılığımızdandır. Sabrımızdandır Mütevazılığimizdendir. Harun Akın´in her defasında Alaplı İlçesinde böyle bölücülük girişimleri de manidardır. Yapılanları biz biliyoruz. Harun Akın da dahil seçimlerde kimlerin ne yapıp ne yapmadığının farkındayız. Elbette bunlar değerlendirilecektir.


Saraç örgütümüzü kutladı


Sayın Nadir Saraç´ta 22. Dönem Milletvekilimizdir. Örgütün ne yaptığını, nasıl çalıştığını görmüş, fark etmiş netice itibari ile örgütü kutlamıştır. Seçimlerde de kendisi fiilen çalışmıştır. Elbette bu halk, olanı, kimlerin ne yaptığını görmekte değerlendirmektedir. Kimse kendisini dev aynasında görmesin. Hepimiz önce insanız. Makamlar, merciler geçicidir. Bu unutulmamalıdır. Kibir insanoğlu için en büyük düşmandır. Ayaklar yere basmalıdır. Biz bunu söylüyoruz. Bazı gazetelerdeki söylemler bizi bu açıklama yapmaya mecbur bırakmıştır. Örgütümüz halkının yanındadır. Hizmetindedir. Bütünlük, birlik içinde Zonguldak için vardır.

Editör: Pusula Gazetesi