Nurol Enerji Üretim ve Pazarlama A.Ş.&[#]8217;nin, &[#]8220;Filyos Elektrik Santrali, Derin Deniz Deşarjı ve Kül Depolama Sahası Projesi&[#]8221; ile ilgili halkı bilgilendirme toplantısı bugün gerçekleştirilecek. Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü, Karapınar Belediye Başkanı Ercan Kınaç, Perşembe Belediye Başkanı Rasim Miyanyedi, bu toplantıya katılarak, santral yapımına itiraz edecek.

Yaşanabilir Zonguldak Platformu Sözcüsü Kadir Orhan, Zonguldaklı siyasilerin bu konuda neden ses çıkartmadıklarını sorarak, &[#]8220;Maalesef bu kötü niyetli insanlarla işbirliği içinde olan bazı yöneticilerimiz, bu çirkin tezgahın dönmesine yardımcı oluyorlar. Söylenecek söz kalmadı&[#]8221; demişti.

Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, Filyos&[#]8217;a yapılması planlanan termik santralle ile ilgili gazetemizde çıkan habere açıklama yaparak, &[#]8220;Biz geçtiğimiz Pazar günü 5 belediye başkanı bir araya gelerek, karar verdik. Bu santralin Filyos&[#]8217;a yapılmasını istemiyoruz. Yarın (bugün) yapılacak olan ÇED toplantısına katılacağız. ÇED toplantısında santrale karşı olduğumuzu açık bir şekilde beyan edeceğiz. Filyos, endüstri bölgesi, endüstri bölgesinin yanına veya yakınına böyle bir termik santralin yapılması çevre bakımından zararlı olduğu için biz bu işe karşı çıkıyoruz. Yarın ki (bugün) halkı bilgilendirme toplantısına da katılarak, &[#]8216;çevreye zararlı olduğundan dolayı karşı çıkıyoruz&[#]8217; diyeceğiz. İtirazlarımızı sunacağız. Siyasetçilerden ses çıkmıyor değil, bizler sonuçta siyasetçiyiz&[#]8221; dedi. (
Editör: Pusula Gazetesi