Demir, görüşmede, ÇATES&[#]8217;in özelleştirilmesi sonucu ithal kömüre yönelmesi durumunda, TTK ve özel sektör üreticilerinin geleceği ile ilgili endişelerini ve Zonguldak ekonomisinin çökeceğini dile getirerek, bu konuda hazırladıkları dosyayı Başbakan Erdoğan&[#]8217;a sundu.

Görüşmede, Başbakan Erdoğan, Zonguldak&[#]8217;ta kömür üretilmesinden vazgeçmeyeceklerini, özelleştirme kapsamında bulunan ÇATES&[#]8217;te ithal kömür kullanımına asla izin verilmeyeceğini söyledi.

Erdoğan, görüşme sonrasında dosyayı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız&[#]8217;a vererek, sorunun çözülmesini istedi.

Bakan Yıldız da, bu gelişme üzerine Zonguldak TSO Başkanı ve MESİAD Yönetim Kurulu Üyesi Salih Demir ile görüşerek, önümüzdeki günlerde bir araya geleceklerini açıkladı.

TSO Başkanı Demir, Zonguldak için çok önemli olan bu gelişme üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan&[#]8217;a teşekkür etti.

MESİAD ve TSO&[#]8217;nun çalışmalarının giderek önem kazandığına değinen Demir, &[#]8220;Sayın Başbakanımız, şu an için sektör üzerinde dolaşan kara bulutları dağıtmıştır. ÇATES&[#]8217;te ithal kömür kullanılmayacağı yönündeki açıklaması bizleri çok memnun etmiştir. Sayın Başbakanımıza çok teşekkür ediyoruz. Konu Sayın Başbakanımız tarafından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Taner Yıldız&[#]8217;a aktarılmıştır. Önümüzdeki günlerde TSO ve MESİAD ile beraber Sayın Yıldız ile bir araya gelerek, sorunun taleplerimiz doğrultusunda çözüleceğine, ÇATES&[#]8217;in Zonguldak&[#]8217;ta kurulacak bir şirkete satılacağına ilişkin inancımız da artmıştır&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi