Çaycuma Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, &[#]8220;İtfaiye Haftası&[#]8221; etkinlikleri kapsamında etkinlik düzenlendi. Etkinliğe; Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Perşembe Belediye Başkanı Rasim Miyanyedi, Askerlik Şubesi Başkanı Mustafa Özoğur, AK Parti İlçe Başkanı Vedat Emeksiz, TSO Meclis Başkanı Erdoğan Güney, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, daire ve okul müdürleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

İtfaiyeciler adına Atatürk Anıtı&[#]8217;na çelenk koyan Çaycuma Belediyesi İtfaiye Müdürü Sabahattin Akyüz, itfaiyeciliğin sadece yangın söndürmekten ibaret olmadığını ifade ederek, &[#]8220;Çaycuma Belediyesi 1945 yılında kurulmasının ardından ilk itfaiye aracına 1960&[#]8217;lı yıllarda kavuşmuş ve 1-2 kişi nöbetleşerek yangınlara müdahale etmişlerdir. Bugün ise, itfaiyemiz 21 personeli ile 7 gün 24 saat görevi başında ilçemiz ve köylerimizde meydana gelen her türlü yangınlara kazalara ve su başkanlarına müdahale ederken, bölgemizde tek olan Zonguldak Havaalanı&[#]8217;ndaki görevini de aksatmadan sürdürmektedir. Yeni araç ve kurtarma malzemelerinin yanı sıra bu yıl kavuştuğumuz su üstü ve su altı ekipmanlarımız da ilave edilerek bir adım daha atılmıştır. Bu konuda 4 personelimize iki yıldızlı dalgıç eğitimleri verilmiş olup, pekiştirici çalışmaları da devam edecektir. İtfaiyeciler, yangının yanında her türlü kazalara, depremlere, su ve sel baskınlarına, mahsur kalan her canlının kurtarılması çalışmalarına katılarak canları pahasına mücadele etmektedirler. Ayrıca başta okullar olmak üzere önleyici tedbirler açısından halkımızın bilgilendirilmesi etkinlikleri düzenliyoruz&[#]8221; diye konuştu.

Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen ise, geçen sene söz verdiği Zodyak botunu itfaiyeye kazandırdıklarını belirterek, &[#]8220;Filyos Nehri&[#]8217;nde zaman zaman intiharlar ve boğulmalar oluyor. Su altı dalgıç eğitimi konusunda 4 arkadaşımıza eğitim verdik, vermeye devam edeceğiz. Görev yapan tüm arkadaşlarımız kutluyorum, kazasız belası günler geçirmeniz dileğiyle katılan herkese teşekkür ediyorum&[#]8221; dedi.

Protokol tarafından su altı dalgıç eğitimi alan dört itfaiye erine belgeleri verildikten sonra, yüksek bir binanın çatı katında çıkan yangında yaralı kurtarma tatbikatı yapıldı, yüksekten iple inme gösterisi gerçekleştirildi. Son olarak itfaiye malzemelerinden oluşan stant gezildi.

Editör: Pusula Gazetesi