Erdoğan, düzenlediği basın toplantısında, HEMA AŞ Enerji Grubu´nca kurulması planlanan santralle ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının incelemesinin sürdüğünü söyledi.
Yaklaşık 5 yıldır kurulması gündeme getirilen santral konusunda bugüne kadar atılmış somut adımın söz konusu olmadığını belirten Erdoğan, şöyle dedi:
´´Santralin kurulacağı yer Kandilli beldesi olmasına rağmen, Ereğli´de oluşum kurarak müdahale edilmek istenmesi ilginçtir. Eğer santral ilçeye ve çevreye zarar verecekse, gerçekleştirilecek eylemlerde ortaya çıkar önce ben kendimi yakarım. İlçede, mülki amirliğin görevlendirmesiyle kurulan Kent Konseyi´nin de şu anda ne yaptığını anlamak mümkün değil. Bu heyetin görev yaparken bir eksikliği varsa Ereğli Kaymakamını bu konuda göreve davet ediyorum. yasal çerçevede kurulan konsey aktif çalışmıyor.´´
İlçedeki çalışmalarla ilgili de bilgi aktaran Erdoğan, gazetecilerin sorusu üzerine, yerel seçimlerde, mevcut AK Parti ilçe yönetiminden birkaç kişinin ´aktif olmazsa daha rahat kazanırız´ sözleri nedeniyle rol üstlenmediğini kaydetti.
Editör: Pusula Gazetesi