Çin İşadamları Derneği Başkanı Song Zibin ile birlikte Çaycuma’ya gelen Çinli işadamı Ding Yu Wu ve ortağı Wang Jing, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen ile birlikte Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret ederek, bölgede jant fabrikası kurmak için arsa talep etti.

Çin’de jant fabrikaları bulunan işadamı Ding Yu Wu, Çaycuma OSB Bölge Müdürü Özgür Okur’dan arsa tahsisleri ve ücretleri hakkında bilgi edindi.

OKUR: “ULAŞIM VE TAŞIMACILIK AÇISINDAN ÇOK AVANTAJLI”

Bu hafta itibariyle OSB parsellerinin kısmen ve tamamen tahsis sürelerinin uzatıldığını belirten OSB Müdürü Özgür Okur, arsaların tahsisi ve teşviklerle ilgili bilgi verdi. Okur, “Bölgede tüm altyapı hizmetleri hazır. Atık suyumuz Çaycuma Belediyesi Atı Su Tesisi’ne bağlanacak. Çaycuma, jeopolitik olarak da önemli bir konumda… Ankara’ya ve İstanbul’a yakın. Zonguldak, Bartın ve Karabük’ün ortasında, önünün çok açık olduğu zaten görülüyor. Havaalanımız var, demiryolunun ise, OSB’ye bağlanması için çalışma başlattık. Ulaşım ve taşımacılık açısından çok avantajlı… Filyos’ta ‘Karma Endüstri Bölgesi’ kurulmasıyla beraber Çaycuma OSB, daha da önem taşıyacak. Elektrik ve katılım paylarımız diğer bölgelerden daha düşük. Şu anda 8 tane yatırımcı firma boş parsellere talep oldular. Arsa tahsisinden sonra bir yıl içinde inşaata başlamak, iki yıl içinde de üretime geçmek zorundasınız” diye konuştu.

YU WU: “İLK ETAPTA 5 MİLYON DOLARLIK YATIRIMLA 50 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK”

Çaycuma OSB’den başlangıç için 30 dönüm arsa isteyen Çinli işadamı Ding Yu Wu, ilk etapta makine parkı dahil 3 bin metrekare alanda 5 milyonluk yatırımla 50 kişiyi istihdam edeceğini, eğer başarılı olursa, kademeli olarak toplamda 25 milyon dolarlık yatırım yapmak istediğini, uygun şartlarda arsa verilirse, bu rakamın yükseleceğini ifade etti.

Daha öncede Çaycuma’ya Çinli yatırımcılar getirdiğini belirten Çin İşadamları Derneği Başkanı Song Zibin de, ilgilerinden dolayı Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen’e teşekkür ederek, Çinli büyük sanayi kuruluşu temsilcilerini bölgeye davet edeceğini söyledi.

GÜLŞEN: “ARTIK ÇİNLİ İŞADAMLARIYLA EL SIKIŞMAK İSTİYORUZ”

Çinli İşadamları Derneği Başkanı Zibin ile sürekli görüştüklerini belirten Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, belediye olarak birkaç kez kendilerini misafir ettiklerini ve OSB’yi gezdirdiklerini söyledi. Gülşen, “Jant fabrikası kurmak isteyen Çinli bir işadamımıza OSB’yi gezdirdik. Yatırım koşulları hakkında bilgi verdik. Filyos’a götürdük. İşadamımızın ilk görüşleri olumlu yönde oldu. Artık Çinli işadamlarıyla el sıkışmak istiyoruz. Eğer bölgemizde yatırım yaparlarsa, kendilerine ait ‘Çin eyalet bölgesi’ ilan etmeyi düşünüyorum” diye konuştu.

Başkan Gülşen ve OSB Müdürü Okur, Çinlilere bölgedeki boş parselleri gösterdi. Ziyaretten memnun ayrılan Çinli yatırımcı Ding Yu Wu, görüşlerinin olumlu olduğunu en kısa zamanda kararını vereceğini söyledi.

Editör: Pusula Gazetesi