Son Valiler Kararnamesi ile Aydın´a atanan Vali Erol Ayyıldız´ın, kentten ayrılmadan 4 gün önce 12 Ağustos 2013´te imzaladığı genelge ile kişilerde bağımlılık yapabilen uçucu madde içeren ürünlerin kontrolünün sağlanmasının amaçlandığı belirtildi. Özellikle çocukların bu ürünlere erişimini ve kullanımını önleyerek, onları ve toplumu bu maddelerin zararlı etkilerinden korumayı hedefleyen genelge ile solumak, koklamak, içmek veya başka bir şekilde kullanıldığında kişilerde bağımlılık yapabilen kırtasiye malzemesi, boya incelticisi gibi maddeler ile yapıştırıcı olarak kullanılan ve uçucu madde içeren ürünlerin 18 yaşından küçüklere satışı yasaklandı. Genelgede, karara uymayanlar hakkında Kabahatler Kanunu´nun 32´nci maddesi gereği 182 lira para cezası uygulanacağı belirtildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi ekipleri, yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması ile birlikte söz konusu genelge doğrultusunda özellikle okulların bulunduğu bölgelerde denetimlerini artırdı. Okullar bölgesi olarak bilinen Fener Semti´ndeki işyerlerini denetleyen ekipler, genelge hakkında bilgi verirken, bu tür maddelerin 18 yaşından küçüklere satılmamasını istedi.

OKUL ÖNÜNDE BEKLEYEN 80 KİŞİYE PARA CEZASI

Polisler, yine Vali Erol Ayyıldız imzalı geçen yıl yayınlanan okul ile ilgisi olmayan kişilerin eğitim kurumlarının önünde ve yakınında beklemesini yasaklayan genelge kapsamında da denetim yaptı. Okulların önünde bekleyenlerin kimlikleri kontrol edildi. Çocuk Şubesi, Asayiş Şubesi ve Ahlak Bürosu ekiplerinin geçen eğitim ve öğretim yılı içinde yaptıkları denetimlerde ise okulla ilgisi olmayan 80 kişiye, Kabahatler Kanunu uyarınca 182´şer lira para cezası uygulandığı belirtildi. Ceza kesilenlerden birisinin üzerinde döner bıçağı, birisinde ise kurusıkı tabanca ele geçirildiği bildirildi. Okulların çevresinde denetlenen 270 iş yerinden öğrencilere sigara ve alkol satışı yaptığı belirlenen 11 iş yerine adli ve idari işlem yapıldığı belirtildi.
Editör: Pusula Gazetesi