İsmet Paşa parkında bulunan ve tepkilere neden olan seyir havuzunun yıkımına başlandı. Önceki dönem Belediye Başkanı Secaattin Gonca tarafından yaptırılan ve Pamukkale travertenlerini anımsatan seyir havuzunu yıktıran Belediye Başkanı İsmail Eşref; &[#]8220;tepkiler doğrultusunda kaldırıyoruz. Burası yeşil alan olacak&[#]8221; dedi.


Zonguldak&[#]8217;ta uzun yıllar Kuğulu Park olarak biline ve genelde emekli vatandaşların oturup dinlendiği İsmet Paşa parkı yeniden düzenleniyor.


Zonguldak&[#]8217;ın kent merkezinde ki tek parkı sayılabilecek İsmet Paşa Parkı&[#]8217;nda bulunan Pamukkale Traverten Motifli Seyir Havuzu&[#]8217;nun yıkımına başlandı.

Seyir havuzunun 2004 Eylül ayında yapılan açılışında protokol oluşturulmuş ve konuşmalar yapılmıştı. Açılışa AKP Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, İl Emniyet Müdürü Mustafa Öncül, Milli Eğitim Müdür Harun Girgin&[#]8217;in yanı sıra ve çok sayıda bürokrat ve vatandaş katılmıştı.


Açılış töreninde konuşan Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca Zonguldak halkının daha çok güzel şeylere layık olduğunu belirttiği konuşmasında parkın korumasını da yine Zonguldaklılar yapacağı mesajını vermişti. AKP Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen çalışmalar için Gonca&[#]8217;ya destek verdiklerini söylemiş, Dönemin Valisi Yavuz Erkmen&[#]8217;de çalışma için belediyeye teşekkür etmişti. Vali Erkmen daha sonraki yıllarda travertenlerin kenti Denizli&[#]8217;ye Vali olarak atandı ve hala bu görevini sürdürüyor.


Açılış halk oyunları gösterisi mini konserle sona ermişti.


O günlerde minin bir seyir havuzu için böylesine bir tören yapılmış olması ve yapılan harcama basının ve halkın tepkisini çekmiş, seyir havuzu bir süre sonra da renk değiştirerek gri bir renge bürünmüştü.


Ortaya çıkan kötü görüntü nedeniyle espri konusu olan seyir havuzu Gonca&[#]8217;ya eleştiri olarak geri dönmüş ve vatandaşlar tarafından yıkılması istenmişti. Önceki dönem Belediye Başkanı Secaattin Gonca buradaki çalışmanın seçim sonrasına ertelendiğini belirtmişti.


Ancak bu kötü görüntünün kaldırılması Gonca yerine koltuğu geri alarak Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref&[#]8217;e nasip oldu.


Önceki gün çalışma başlatan Eşref çalışmayı değerlendirdi.


Burasının kent merkezinin en nezih yerlerinden biri olduğunu belirten Eşref; &[#]8220;Burasını halkımızın tepkileri ve talepleri doğrultusunda kaldırarak yeşil alan yapacağız. Burada ki Palmiye&[#]8217;nin çevresini de açmış olacağız&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi