TED Zonguldak Koleji, 2013-2014 eğitim-öğretim dönemini törenle açtı. Törene, öğrencilerin yanı sıra çok sayıda veli katıldı. Törende ilk konuşmayı TED Zonguldak Koleji Vakfı Özel Okulları Anaokulu-İlkokulu-Ortaokulu Müdürü Gülhan Kahyaoğlu yaptı. Kahyaoğlu, &[#]8220;55 yıldır Atatürk&[#]8217;ün yaktığı meşaleyi gururla taşımış ve ülkeye aydınlık bireyler yetiştirmiş, köklü bir eğitim yuvası olan TED Zonguldak Koleji olarak, ulusal ve evrensel değerlere sahip, Atatürkçü bireyler yetiştirmeyi amaç edindik&[#]8221; dedi. Kahyaoğlu, öğrenci, öğretmen ve velilere sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl diledi.

TED Zonguldak Koleji Vakıf Başkanı Burçin Bahadır ise, TED Zonguldak Koleji olarak, Atatürk&[#]8217;ün 55 yıl önce yaktığı meşaleyi gururla taşımaya devam edeceklerini, bundan önce nasıl canla başla çalışılarak, Büyük Önder&[#]8217;in hedeflerine koşulduysa, bu yıl ve bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla yılmadan hizmet vermeye devam edeceklerini hatırlattı.

Konuşmasının devamında velilere seslenen Bahadır, eğitimin temel taşlarından ailenin öneminden bahsederken, tüm velileri TED Zonguldak ailesinin bir ferdi olarak gördüklerini, sevgi ve güvenin bu aileyi yücelttiğine inandıklarını belirtti. Bahadır, &[#]8220;Bu bağlamda dedikodulara değil, bizlere inanın, sübjektif değerlendirmelere değil, öğretmen ve idarecilere güvenin, başkalarının şahsi menfaatlerini değil, çocuklarınızı ve okulunuzu destekleyin&[#]8221; diyerek manevi desteğin öneminden bahsetti.

Bahadır, &[#]8220;TED Zonguldak Koleji olarak, sadece akademik başarı değil, sosyal ve kültürel etkinlikleri, sporla, sanatla destekleyip çocuklarımızı sorgulayan, araştıran, eleştiren, özgüveni yüksek bireyler olarak hayata sunmayı amaç edinen bir kurumuz&[#]8221; dedi.

Bahadır, &[#]8220;Yarı olimpik yüzme havuzu, fitness salonu, açık tenis kortu ve oyun alanlarını kapsayan spor kompleksinden sadece ve sadece TED Zonguldak Koleji öğrenci, veli ve mezunlarının yararlanabilmeleri de TED ailesinin farkını tüm şehirde pekiştirmektedir&[#]8221; diyerek TED&[#]8217;li olmanın farkını bir kez daha hissettirdi.

Eğitim ve öğretimi aksatmadan yenilik ve gelişime devam edeceklerini söyleyen Bahadır, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Törende TED ailesinin minik üyelerinin şiir dinletileri büyük alkış aldı.

Okulun eğitim kadrosuna yeni katılan öğretmenlerin tanıtılmasının ardından İngilizce, Almanca ve Fransızca öğretmenleri ilk dersi verdiler.

Yeni eğitim-öğretim dönemi açılış töreni; öğrenci, öğretmen ve velilerin hep bir ağızdan 10&[#]8217;uncu Yıl Marşı&[#]8217;nı söylemesiyle sona erdi.

Tören alanındaki öğrenciler, gruplar halinde sınıflarına girerken, çok sayıda veli, ilk kez okula başlayan, üst sınıflara giden çocuklarını yalnız bırakmayarak heyecanlarına ortak oldular.

Editör: Pusula Gazetesi