Ümit Eroğlu´nun ve maden işçisi 26 yaşındaki Osman Refik Uluçay´ın birlikte çalıştığı Dağbaca mevkiindeki ocakta, dün saat 14.00 sıralarında tavan çökmesi sonucu göçük oluştu. Ümit Eroğlu, ocak girişinden yaklaşık 120 metre ileride meydana gelen göçüğün altında kaldı. Eroğlu´nun yaklaşık 5 metre gerisinde bulunan Osman Refik Uluçay ise kaçarak son anda kurtuldu. Tavandan düşen kaya parçasının altında kaldığı tahmin edilen Eroğlu´nu kurtarmak için çalışma başlatıldı.

Geceden itibaren Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) tahlisiye ekibinin de katılımıyla yapılan kurtarma çalışmalarına rağmen, evli ve 1 çocuk babası Ümit Eroğlu´na ulaşılamadı. Ocakta, tavanda tahkimat yapılmadan ilerleyerek üretim yapıldığı; bunun da kurtarma çalışmalarını güçleştirdiği belirtildi.

Ocakta tahkimat yaparak göçüğün bulunduğu yere ulaşan TTK´ya ait 5 kişilik ekip, Eroğlu´nun altında olduğu düşünülen kaya parçasını küçük patlayıcılar kullanarak parçalamaya çalıştı. Ancak şu ana kadar yapılan çalışmalarda Eroğlu´na ulaşılamadı.

Göçükten son anda kurtulan Osman Refik Uluçay, Ümit Eroğlu ile aralarında 5 metre mesafe olduğunu söyledi. Uluçay, "Ümit kömür çıkarıyordu. Bir anda bir şey oldu, ben kaçtım. Sonra Ümit´e seslendim, ses vermedi. Ocaktan koşarak çıktım ve yardım istedim" dedi.

Maden ocağı hakkında ruhsatsız işletildiği gerekçesiyle daha önce işlem yapıldığı belirtildi. TTK yetkilileri, kaçak maden ocağının daha önce 6 kez mühürlendiğini ve ocak girişinin dinamitle patlatıldığını söyledi. Ancak Ümit Eroğlu´nun, iş bulamaması nedeniyle ocağı her seferinde yeniden üretime açıp çalıştığı bildirildi. Arkadaşlarının ise ocağın güvenliksiz olduğu konusunda Ümit Eroğlu´nu uyardığı, ancak onun çalışmaya devam ettiği ileri sürüldü.
Editör: Pusula Gazetesi