Zonguldak´ın Ereğli ilçesinde muhtar adayı yerel seçimlerde rakibinin yeniden kazanmasına etken olduğuna inandığı köy ilköğretim okulu müdürü hakkında ´´kız öğrencilere tacizde bulunduğu´´ iddiasıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğüne şikayet dilekçesi verdi.

Muhtar adayının pişman olup dilekçesini geri almasına karşın müdür hakkında İl Milli Eğitim Müdürlüğünce inceleme başlatıldı.
Alınan bilgiye göre, 29 Mart yerel seçimlerinde Aydın köyünde muhtar Mehmet Yıldızhan ve Selahattin Öztürk, muhtarlık için aday oldu. Seçimlerde Öztürk 115 oy aldı. Yıldızhan 198 oy alarak muhtarlığa yeniden seçildi.
Öztürk, aralarındaki dostluk ve yakınlıktan dolayı rakibinin yeniden muhtar seçilmesine etken olduğuna inandığı okul müdürünü, ´´kız öğrencilere tacizde bulunduğu´´ iddiasıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğüne şikayet etti.
Bunun üzerine okul müdürü hakkında inceleme başlatılarak, müfettiş görevlendirildi.
Yeniden köy muhtarı seçilen Yıldızhan, okul müdürünün köyde herkesle diyaloğunun çok iyi olduğunu ve kişi ayrımı yapmadığı belirterek, ´´Rakibim Öztürk, seçimi kazanamayınca böyle çirkin davranışta bulundu. Kendisiyle oturup konuştuk. Bize yanlış yaptığını ve dilekçesini geri çektiğini söyledi. Müdürümüzün böyle bir şey yapması zaten söz konusu olamazdı´´ dedi.
Şikayette bulunan Öztürk de seçimlerde müdürün taraf tuttuğunu, bundan dolayı seçimi kaybettiğini düşündüğünü ifade ederek, ´´Taciz diye bir şey yok. Kendisine kızdığım için böyle bir şey yaptım. Ama pişmanım, dilekçemi geri aldım´´ diye konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, yaptığı açıklamada, iddialarla ilgili olarak kendilerine dilekçe verildiğini, görevlendirilen 2 müfettişin incelemeyi sürdürdüğünü söyledi.
Okul müdürü ise incelemenin devam ettiğini, olayla ilgili konuşmak istemediğini bildirdi.
Editör: Pusula Gazetesi