Zonguldak Valiliği binası önündeki Atatürk Anıtı´nda başlayan törene Zonguldak Valisi Erdal Ata, 3´üncü Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Süleyman Yüksel, İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, Polis Emeklileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Şube Başkanı İsmail Kalyoncu, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Zonguldak Baro Başkanı Av. Kerem Ertem, oda başkanları, daire müdürleri, polisler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende Emniyet Müdürü Atilla Çınar ve İsmail Kalyoncu tarafından Atatürk Anıtı önüne çelenk bırakıldı.
Törende konuşma yapan Emniyet Müdürü Atilla Çınar, "Emniyet teşkilatımız gücünü yasalardan, desteğini halktan alan ülkede düzenin sürekli kılınması için gece gündüz demeden tüm gücüyle çalışan köklü geçmişi ile Türkiye Cumhuriyeti´nin temel kurumlarındandır. Polisimiz, yasaların uygulanması demokratik düzenin temel hak ve özgürlüklerinin korunması toplumun barış, refah huzur içinde yaşamasının sağlanması gibi devlet adına üstlendiği önemli görevleri hukuk sınırları içinde kalarak başarıyla yerine getirmektedir. Bireylerin güvenliği ve kamu düzeninin sağlanması çağdaş devletin temel amaçlarındandır" diye konuştu.
Ardından konuşan Zonguldak Valisi Erdal Ata, Emniyet Teşkilatı´nın 164. kuruluş yıldönümünü kutladı. 164. yılına ulaşmanın gururunu yaşayan Emniyet Teşkilatı´nın demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti´nin en köklü ve temel kurumu olduğunu söyleyen Ata, şöyle dedi:
"Yasaların uygulanması, demokratik düzenin, temel hak ve özgürlüklerin korunması, toplumun barış, huzur ve güven içerisinde yaşamasının sağlanması gibi, önemli görevleri üstlenen Emniyet Teşkilatımız ve polisimiz, bu görevlerini Anayasa ve yasalara bağlılıkla yerine getirmektedir. Emniyet Teşkilatının değerli mensupları, teşkilat olarak başarılarınızı sürdürebilmeniz için, halkımızın güven ve desteğine ihtiyacınızın olduğunu hiçbir zaman unutmayınız. Çünkü, günümüzde çağdaş polislik, sadece yakalanan suçlu sayısı ile değil, halkla geliştirilen ilişkilerin niteliği, halka verilen güven ve suçu önleme sorumluluğuna halkın katılımı sağlama oranı ile ölçülmektedir. Sizlerin bu bilinç içerisinde görevinizi en iyi şekilde yerine getirmeyi devam edeceğinize yürekten inanıyorum. Zonguldak Polis Teşkilatı, diğer güvenlik güçlerimiz ile birlikte ilimizin huzur ve güvenini sağlama ve sağlanan huzur ortamını devam ettirme görevini bu güne kadar başarı ile yerine getirmiş, bundan sonra da getirmeye devam edecektir."





Konuşmaların ardından Polis Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Törenin ardından Zonguldak Emniyet Müdürlüğü´ne bağlı motorize ekiplerinin tören geçişi gerçekleştirildi. Geçiş yapan ekipler törene katılanlar tarafından ilgi ile izlendi.
Editör: Pusula Gazetesi