ESKİ SEVGİLİ TUTUKLANDI

Zonguldak´ın Ereğli İlçesi´nde, Murat Erdoğan ve sevgilisi Gizem Tunç´u öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan Deniz P., sevk edildiği nöbetçi mahkemede de suçlamayı kabul etmedi. İfadelerinde çelişkiler olduğu belirtilen Deniz P., mahkeme tarafından, kuvvetli suç şüphesi, delilleri karartma ve kaçma ihtimali bulunması gerekçesiyle tutuklandı.

Şüpheli Deniz P., polisin geniş güvenlik önlemleri altında adliyeden çıkarılarak Ereğli Devlet Hastanesi´ne götürüldü. Deniz P.´nin, doktor kontrolünün ardından İzmit´teki askeri cezaevine konulacağı belirtildi.

CENAZELER TOPRAĞA VERİLDİ

Murat Erdoğan ile Gizem Tunç´un, Adli Tıp Kurumu´ndan gelen cenazeleri ise toprağa verildi. Gizem Tunç´un cenaze namazı, ilçe merkezindeki Bozhane Camii´nde kılındı. Gizem Tunç´un annesi Gül, kardeşi Dilara ve diğer yakınları ile arkadaşları, tabutun başında gözyaşı döktü.

Anne Gül Tunç, 12 Eylül´de doğum günü olan kızı için, "2 gün sonra doğum günün, nereye gidiyorsun Gizemim. Yavrum nasıl kıydılar sana" diyerek ağladı. Gizem Tunç´un cenazesi, cenaze namazının ardından aile mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

Murat Erdoğan´ın cenazesi de yine ilçedeki Ali Molla Camii´nde kılındı. Cenaze namazına Ereğli Belediye Başkan Vekili Sibel Kırmızı da katıldı. Erdoğan´ın cenazesi, cenaze namazından sonra aile mezarlığında toprağa verildi.


ZONGULDAK´ın Ereğli İlçesi´nde, taksi şoförü 29 yaşındaki Murat Erdoğan ile sevgilisi 21 yaşındaki Gizem Tunç´u öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan eski sevgili 21 yaşındaki Deniz P., adliyeye sevk edildi. Sorgusunda çifte cinayet suçlamasını kabul etmeyen Deniz P., olay akşamı yakın arkadaşı olduğunu söylediği Murat Erdoğan ile vedalaşmak için bağ evine gittiğini, ancak evde Gizem Tunç´un olmadığını, vedalaştıktan sonra oradan ayrıldığını söyledi. Katilin delil bırakmamak için Gizem Tunç´un kestiği elleriyle birlikte kıyafetlerini de aldığı ortaya çıktı.

Geçen cumartesi günü buluştuktan sonra ortadan kaybolan Murat Erdoğan ile sevgilisi Gizem Tunç´un, Uzun Mehmet Mahallesi Radar Mevkii´ndeki bağ evinde öldürülmesiyle ilgili askerlik yaptığı Denizli İl Jandarma Komutanlığı´nda şüpheli olarak gözaltına alınan Deniz P., dün gece Ereğli´ye getirildi. İzin için Ereğli´ye geldiği ve cumartesi akşamı cinayetin işlenmesinin ardından gece 03.00´da Denizli´ye gittiği belirlenen ve Gizem Tunç´un eski sevgilisi olduğu iddia edilen Deniz P., asker olduğu için Karadeniz Bölge Komutanlığı´na teslim edildi.

Şüpheli Deniz P., sabah da polisler tarafından adliyeye sevk edildi. Savcıya verdiği ifadesinde suçlamaları kabul etmeyen Deniz P., yakın arkadaşı olduğunu söylediği Murat Erdoğan ile vedalaşmak için cinayet akşamı bağ evine gittiğini, ancak evde Gizem Tunç´un bulunmadığını söylediği belirtildi. Taksi ile bağ evine gittiğini belirten Deniz P.´nin, Murat Erdoğan ile yaklaşık 1 saat oturduklarını ve esrar içtiklerini, vedalaştıktan sonra aynı taksiyi çağırıp evden ayrıldığını, cinayetle bir ilgisinin bulunmadığını söylediği belirtildi. Deniz P., savcı tarafından tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

BİRLİKTE KAÇMIŞLAR

Bu sırada Murat Erdoğan´ın yakınları da adliyeye geldi. Bağ evinde Murat Erdoğan´ın cesedini bulan dayısı Süleyman Özer, yeğeni ile sevgilisinin kaybolduğu gün kızın ailesinin kendisini aradığını söyleyerek, şöyle konuştu:

"Kızın babası, ´Sizin oğlunuz bizim kızımızı kaçırmış´ dedi. ´Normal bir şey, yarın düğün derneği yapılır´ dedim. Ama kızın ailesi kuşku içindeydi. ´Siz aramıyor musunuz, biz sağa sola bakıyoruz, siz evde oturuyorsunuz´ dediler. Karakola gittik, kızın babası da geldi. ´Biz de oğlumuzun hayatından endişe ediyoruz´ dedik. Sonra dedesinin bağ evi aklımıza geldi. Oraya gittik, ışıklar yanıyordu, çok sevindik. Hatta ablamı arayıp müjde verdim. Ama kapıyı çaldım açan olmadı. Hatta kaçtıkları için ´Bunlar müsait değillerdir´ diye kapıyı hafif çaldık. Ses de yoktu. Kapıyı sertçe ittiğimde kapı açıldı ve yeğenimi yerde kanlar içinde buldum. Biz yeğenimizi kaybetmişiz. Biz adalete güveniyoruz."

Erdoğan´ın yakınları, daha sonra adliye önünden ayrıldı.

KATİL, ELLERİ İLE BİRLİKTE KIYAFETLERİNİ DE ALMIŞ

Polis, bağ evindeki cinayetle ilgili soruşturmayı sürdürüyor. Evde bulunan Murat Erdoğan ile evin 15 metre ilerisinde ağaçlık alanda iç çamaşırlarıyla bulunan Gizem Tunç´un cesetlerinde yapılan ilk incelemede kesici alet izlerine rastlandı. Erdoğan´ın vücudunda ayrıca kurşun yarasına benzeyen bir iz bulunduğu, ancak çevrede boş kovana rastlanmadığı belirtildi.

Hem bağ evinin çevresinde, hem de şüpheli olarak gözaltına alınan Deniz P.´nin evinde ve babasına ait tavuk çiftliğinde yapılan aramalarda ise Gizem Tunç´un kesilen elleri bulunamadı. Üzerinde sadece iç çamaşırları olan Gizem Tunç´un kıyafetleri de evde ve çevrede yapılan aramalarda bulunamadı. Polis, katilin, genç kızın tırnaklarında ve kıyafetlerinde kendisine ait bir delil bırakmamak için ellerini kesip elbiselerini de çıkarıp aldığı ihtimali üzerinde duruyor. Bağ evinden alınan kan örnekleri ve diğer delillerin incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu´na gönderildiği belirtildi.

Deniz P.´nin, kısa süre öncesine kadar bir fiyim mağazasında tezgahtar olarak çalışan Gizem Tunç ile sevgili oldukları dönemde Murat Erdoğan ile aynı arkadaş ortamında bulundukları öğrenildi. Deniz P.´nin, askere gitmeden önce Gizem Tunç ile ayrıldığı, askere gittikten sonra ise Gizem Tunç´un Murat Erdoğan ile gönül ilişkisi yaşamaya başladığı ileri sürüldü. Deniz P.´nin ise bu durumu askerdeyken öğrendiği belirtildi.

Basından olabildiğince saklanan Deniz P., dün akşam gözaltında tutulduğu Karadeniz Bölge Komutanlığı Merkez Komutanlığı’ndan alınarak sağlık kontrolü için Ereğli devlet Hastanesi’ne götürüldü.

Ardından Ereğli Adliye Binası’na getirilen şüpheli, avukatı bile birlikte Savcı’ya ifade verdi. Yaklaşık 3 saat süren sorgulamanın ardından Savcı’nın, Deniz P’yi, “tutuklanması istemiyle” mahkemeye sevk ettiği öğrenildi. Şahsın avukatı ise öğle arası olması nedeniyle Adliye Binası dışına çıktı.

Savcı’ya verdiği ifadesinde hakkındaki iddiaları reddettiği ifade edilen Deniz P., öğleden sonra mahkemeye çıkarılacak.

OLAY NASIL OLMUŞTU?

Geçtiğimiz Cumartesi günü evinden ayrılan Murat Erdoğan´dan (29) haber alamayan yakınları, durumu polise bildirmiş, yapılan aramada ise radar mevkisi olarak bilinen bölgedeki bağ evinde Erdoğan’ın kurşun ve bıçakla öldürülmüş halde cesedine rastlanılmıştı. Polisin çevrede yaptığı aramada ise 21 yaşındaki Gizem Tunç’un elleri bileklerinden kesilmiş halde cesedine ulaşmıştı.

Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerinin derinleştirdiği araştırma sonucunda şüpheli görülen ve askerlik görevini yaptığı tespit edilen Deniz P, Denizli’deki birliğinden alınarak dün sabaha karşı saatlerde Ereğli’ye getirilmişti.

Polis, basının görüntü ve fotoğraf almasını engellemek amacıyla Ereğli Devlet Hastanesi Morgu’nun bulunduğu kısımda sağlık kontrolünü yaptırdığı Deniz P’yi, daha sonra Merkez Komutanlığı’na teslim etmişti.


Cinayeti işlediği öne sürülen Deniz P ile öldürülen Murat Erdoğan´ın arkadaş olduğu ortaya çıktı.


Editör: Pusula Gazetesi