Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, dün akşam saatlerinde Zonguldak´ın Ereğli İlçesi´nde konaklayacağı otele geldi. Otelde gazetecilerin sorularını cevaplandıran Atalay, bugüne kadar işçilerin başını önlerine eğdirmemeye gayret gösterdiklerini, bundan sonra da kendilerine güvenenlerin başlarını aşağıya düşürmeyeceklerini söyledi. Atalay, "Dilimizin döndüğünü söyleriz, yapamayacağımızı da ´yapamadık´ deriz. Yani sendikacı ne yapması gerekiyorsa yaparız. Türk-İş´ten Türkiye´nin, işçilerin, memurun, halkın beklentisi var. İşçilerin umudunu arttırıp hedefe varmak için ne yapılması gerekiyorsa onu yapacağız" dedi.

MADEN OCAĞI ZİYARETİ

Atalay, sabah da Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Eyüp Alemdar, Yol-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Mehmet Yolasığmazoğlu, Maden-İş Genel Başkanı Nurettin Akçul, Çimse-İş Sendikası Başkanı Zekeriya Nazlım, Dok Gemi-İş Sendikası Genel Başkanı Necip Nalbantoğlu, Denizciler Sendikası Başkanı Hasan Pekdemir ile birlikte Zonguldak´ta TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağını ziyaret etti. Atalay´ı, TTK Genel Müdür Vekili Mahmut Özçelik ile Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş karşıladı. Atalay, sabah 08.00´da, gece vardiyasından çıkan işçiler ile gündüz vardiyasına girecek işçilere hitap etti. Zonguldak´ın emeğin, işçinin başkenti olduğunu vurgulayan Atalay, şöyle konuştu:

"Bugün yönetimimizle birlikte sizlerin duasını almaya geldik. Çalışma hayatında değişik sıkıntılarımız var. Zaman zaman iyi yaptığımız, yapamadığımız işler var. Bundan önce Türk-İş yönetiminde iyi olanlara da ortakız, kötü olanlara da ortakız. Bu işyerinin işçiye ihtiyacı var. Bu işyerinde gruplu çalışan 4 bine yakın işçinin kadroya geçmesi gerekiyor. Bu bölgede kuralsız çalışan sendikalı olmayan, taşeron işçiler var. Bu 3 problem bizim problemimiz, sizin probleminiz. Ben çalışma hayatında kıdem tazminatıyla ilgili nokta kadar problem olduğnu düşünmüyorum. Ama bu kuruma işçi aldırma mecburiyetimiz var. Gruptaki kardeşlerimizin kadroya geçmesiyle ilgili ve diğer problemlerin çözümüyle ilgili Türk-İş olarak öncülük yapmaya hazırız."

Atalay, maden işçisine, sözleşme farkı ücretlerinin de 14 Eylül´e kadar hesaplarına yatacağı müjdesini verdi.

Atalay, bir kentte futbol takımı küme düşerse o şehrin de küme düştüğünü ifade etti. Atalay, "Zonguldakspor şimdi amatör kümede. Zonguldak halkı bununla ilgili gayret sarfedip Zonguldak´ı lige çıkartması gerekiyor" dedi.
´4 KİŞİNİN ÇALIŞACAĞI YERDE 2 KİŞİ ÇALIŞIYOR´

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağına girerek yerin 580 metre altındaki üretim alanında incelemelerde bulundu. Ocakta maden işçileriyle kahvaltı yapıp sorunlarını dinleyen Atalay, yaklaşık 1.5 saat süren gezinin ardından çıkışta gazetecilere açıklama yaptı. Eksi 580 metrede 2 kilometre yüreyerek maden işçilerini ziyaret ettiklerini anlatan Atalay, şöyle konuştu:

"Bu emeğe şapka çıkarmak lazım. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan´ın bakanlığı bırakmadan bir kere ocağa girmelerini istiyorum. Ondan sonra bu şartları beraber konuşmak istiyoruz. 4 kişinin çalışacağı yerde 2 kişi çalışıyor. Bu işçi sağlığı ve işçi güvenliği bakımından çok tehlikeli. Bu kurumun 5 bin işçi açığı var. İşçi almak lazım. 15 yıldır aşağıda çalışıp kadro almayan arkadaşlarımız da var ocakta. Onların moralini de takviye etmek lazım."

Atalay, daha sonra beraberindekilerle Ankara´ya hareket etti.
Editör: Pusula Gazetesi