CHP Zonguldak Milletvekilleri Mehmet Haberal ve Ali İhsan Köktürk, Alaplı İlçesi&[#]8217;ne bağlı Gümeli Beldesi&[#]8217;nde 4&[#]8217;üncüsü düzenlenen ´Bölüklü Yayla ve Bal Festivali´ne katıldı. Festival alanında coşkuyla karşılanan Haberal&[#]8217;a vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Festivalin açılış konuşmasını yapan Haberal, görevlerinin ülkelerini yüceltmek ve yükseltmek olduğunu söyledi. Odun ateşinin ışığında ders çalışarak bugünlere geldiğini söyleyen Haberal şunları anlattı:

"Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti bilimde, sanatta ve teknikte Atatürk´ün söylediği asrın medeniyet düzeyine ulaştı. Onu da aşmaya çalışıyor. Çünkü bugün hem ülkemizde, hem de dünyada ilklerin altına imza atar duruma geldi. Odun ateşinin ışığında çalışan ben bugün lazer kullanıyorum. Bu milletimizin eseri, milletimizin zaferidir. Türkiye Cumhuriyeti bir tarım ülkesidir. Bir hayvancılık ülkesidir. Ben her zaman bununla gurur duydum. Teknolojiyi her yerde bulabilirsiniz. Teknolojiyi her ortamda yaratabilirsiniz. Eğer topraklarınızı betonlaştırırsanız, onu bir daha geriye getiremezsiniz. Onun için ben dedim ki, ´Tarlalarımızı betonlaştırmayalım. Türkiye´yi aç bırakmayalım.´ Maalesef bugün gördüğüm manzara tam tersine. Hakikaten tarlalarımız betonlaşıyor."

´SAMAN İTHAL ETMEYİ KABUL ETMEK MÜMKÜN DEĞİL´

Mehmet Haberal, Türkiye&[#]8217;nin saman ithal ettiğini vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti;

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti saman ithal ediyor. Bunu kabul etmek mümkün değildir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti saman ithal eder mi? Buğday ihraç eden Türkiye Cumhuriyeti, buğday ithal eder mi? Öyle bir şey olabilir mi? Bu nedenle tarlalarımıza sahip çıkalım. Ben organik tarımı çok iyi bilirim. Kara sabanı çok iyi bilirim. Çiftçiliğin ne olduğunu çok iyi bilirim. Onu birebir yapan, o dönemin ne kadar meşakkatli olduğunu çok iyi bilen birisiyim. Ama bakın bugün herkes organik tarımdan söz ediyor. O yüzden Organik tarıma sahip çıkalım."

Haberal&[#]8217;a konuşmasının sonunda Gümeli Belediye Başkanı CHP&[#]8217;li Ahmet Saydam tarafından bal ve çeşitli yöresel hediyeler verildi. Festivale katılan vatandaşlarla fotoğraf çektirerek sohbet eden Haberal, kendisine gösterilen ilgiye teşekkür etti.
Editör: Pusula Gazetesi