Akın ziyarette yaptığı açıklamada, Ereğli´de 29 Mart seçimlerinin başka bir boyut aldığını gördüklerini söyledi.


Halil Posbıyık üzerine oynanan oyunlara, Zonguldak halkını üzen gelişmelere şahit olduklarını dile getiren Akın şöyle dedi:


"Sayın Posbıyık ilk kez başkan olmuyor. Ama milletvekili adaylığı dolayısıyla verdiği arada, boşluğu değerlendirmek isteyen siyasiler yanlış işler yaptılar. Posbıyık´ın koltuktan kalmasından faydalanmak istediler. 29 Mart akşamı sandıklar açıldığında Ereğli halkının Posbıyık sevgisinin boyutu belli oldu. Böyle bir şey her siyasiye nasip olmaz. Ereğli halkı tüm tartışmaları sandıkta bitirmiştir. Halkın kararını iyi irdelemek, ancak fazla kurcalamamak lazımdır. Hepimiz Sayın Posbıyık´a destek olmalıyız ki Ereğli´den festivallerde yükselen Sevgi ve Barış çığlıkları hiç susmasın. Kendisine başarılar diliyorum."


Belediye Başkanı Halil Posbıyık da Akın´ın Türkiye´nin örnek teşkil eden ilkeli siyasilerden olduğunu ifade etti. Partisi tarafından Milletvekili Adayı gösterilmemesine rağmen partinin her sıkıntısına koştuğunu belirten Posbıyık şunları söyledi: "İlkeli olmak kendi çıkarları için değil, partisinin menfaatlerini gözeterek olur. Tüm milletvekillerimiz arayarak destek sözü verdi, siyasi partilerimiz de ziyaretleri sırasında destek vereceklerini söylediler, Ereğli´nin sorunlarını çözmek için tüm siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ile birlikte çalışmamız gerekir."


Ziyarette Akın´a CHP Alaplı İlçe Başkanı Mehmet Altay ve CHP kadın ve gençlik kolları üyeleri de eşlik etti.

Editör: Pusula Gazetesi