Olay... Olay... Olay... Gazipaşa´da bina çöktü...

Kentin en işlek caddesi Gazipaşa´da bulunan ve tüm katları lokanta olarak kullanılan 3 katlı binanın bir bölümü, gece 02.40 sıralarında büyük bir gürültü ile çöktü. Birisi yeni yapılan 2 binanın arasında kalan binanın yan duvarlarından yeni binaya bitişik olan tarafı ile ön tarafı büyük oranda çöktü. Enkaz yığınları, kaldırımı ve yolu kapladı. Olay sırasında caddeden araç ve insan geçmemesi nedeniyle can kaybı yaşanmadı. Davut Aslan´a ait 16 kişinin çalıştığı ve gündüz çok sayıda kişinin yemek yediği işyerindeki çökmenin gece meydana gelmesi, olası bir faciayı da önledi.

Olayın ardından itfaiye, polis ve AFAD ekipleri çöken binaya yönlendirildi. Yapılan araştırmada da binada kimsenin olmadığı ortaya çıktı. Polis, caddeyi araç trafiğine kapattı. Ekipler de binanın kalan bölümünde yeni bir çökmeye karşı inceleme yaptı. İtfaiyenin merdivenli aracıyla binanın çatı bölümüne çıkılarak yapılan incelemede çökme tehlikesi bulunmadığı saptandı.

Bunun üzerine caddedeki enkaz iş makinesiyle temizlendi. Binanın kalan bölümünün nasıl yıkılacağının, gündüz yapılacak incelemeden sonra belirleneceği bildirildi. Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdürü Necat Uludüz, "Gündüz çökseydi facia olabilirdi. Neden yıkıldı bilmiyoruz. Zonguldak´ın en eski binalarından birisi. Bitişiğindeki binanın yapılması sırasında hasar olmuş olabilir. Bilemiyoruz tabii" dedi.

Güvenlik önlemleri alındıktan sonra itfaiye ve AFAD ekibi olay yerinden ayrıldı








Editör: Pusula Gazetesi