Devrek Kaymakamlığı İlçe İnsan Hakları Kurulu Gözlem, İnceleme ve İzleme Komisyonu üyeleri, Devrek Devlet Hastanesi, Devrek İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Devrek İlçe Jandarma Komutanlığı&[#]8217;nı ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Devrek İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Nuray Kurt, İbrahim Tığ ve Yusuf Civ&[#]8217;den oluşan Devrek İlçe İnsan Hakları Kurulu Gözlem, İnceleme ve İzleme Komisyonu üyeleri, Devrek İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İlçe Jandarma Komutanlığı&[#]8217;ndaki nezarethanelerin insan haklarına uygun, personelin insan haklarına saygılı, vatandaşlara hukuki haklarının hatırlatılması ve yine bu kurumlarda devlet-millet bütünleşmesinin yaşandığını gözlemlerken, Devrek Devlet Hastanesi&[#]8217;nde de hasta odaları, idari birimler, mutfak ve lavaboların insan sağlığına uygun olduğu, hijyenik ve şeffaf bir ortamda hastalara hizmet verildiğini, personelin hasta vatandaşlara karşı tutum ve tavırlarının iyi olduğunu da raporlarına ekledi.

Komisyon üyeleri, ayrıca Devrek&[#]8217;e yeni atanan İlçe Emniyet Müdürü Ali Özcan&[#]8217;ı da ziyaret ederek, &[#]8220;hoş geldiniz, görevinizde başarılar diliyoruz&[#]8221; mesajını ilettiler.

Devrek&[#]8217;teki kamu kurumlarında insan hakları ihlallerinin yaşanmadığının gözlemlenmesinin çok olumlu olduğunu kaydeden Devrek Kaymakamı Cem Afşin Akbay, &[#]8220;İlçe İnsan Hakları Kurulu üyelerimiz her ay düzenli olarak ilçemizdeki kamu kurum kuruluşları, toplum yararlı kuruluşlarda gözlem, inceleme ve izleme çalışmalarında bulunuyorlar. Söz konusu kurumlarda yapılan inceleme gözleme ve izleme çalışmalarında insan haklarına dayalı çalışmaları takdir etmemek mümkün değildir. Bu vesile ile her üç kurum çalışanları tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi