Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Ereğli Demir-Çelik Fabrikaları T.A.Ş.&[#]8217;nin (Erdemir) yerel tedarikçilerini bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıya; Erdemir Stratejik Planlama Müdürü ve TSO Meclis üyesi Necati Altındaş, Erdemir Kurumsal İletişim Müdürü Gülşin Yöney, Satın Alma Direktörü Berk Onay, Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker, TSO Meclis Başkanı Faruk Yazıcı, MÜSİAD Ereğli Şube Başkanı İbrahim Sezer, TSO yöneticileri, bazı oda ve meslek örgütü temsilcileri, TSO üyeleri ve Erdemir´le iş yapan şirket temsilcileri katıldı.

YAZICI: &[#]8220;TEMEL AMACIMIZ ÜYELERİMİZİN İŞ POTANSİYELİNİ GELİŞTİRMEK&[#]8221;

Toplantının açılış konuşmasını yapan TSO Meclis Başkanı Faruk Yazıcı, TSO olarak ülke ve dünyanın önemli sanayi kuruluşlarından olan Erdemir ile üyeleri arasındaki iş potansiyelini artırmayı hedeflediklerini belirtti. Bu hedef doğrultusunda Erdemir yönetiminden bir toplantı talebinde bulunduklarını ve taleplerinin olumlu karşılandığını dile getiren Yazıcı, "Sağ olsunlar, bizim içimizde meclis üyesi olarak bulunan Erdemir Stratejik Planlama Müdürü Necati Altındaş Bey´e bu talebimizi ilettik o da yetkililere bildirdi. Kendisinin katılımıyla gerçekleşecek bu toplantının temel amacının üyelerimizin iş potansiyelini geliştirmek olduğunu belirtmek istiyorum. Bu toplantıyı gerçekleştirdikleri için Erdemir yöneticilerine teşekkür ediyor ve hayırlara vesile olmasını diliyorum. Göreve yeni başlayan Erdemir Genel Müdürümüzün yeni görevinin de bölgeye hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

ALTINDAŞ: &[#]8220;AVRUPA´DA İLK ONDAYIZ&[#]8221;

Erdemir Stratejik Planlama Müdürü ve TSO Meclis üyesi Necati Altındaş da yaptığı sunumda, Erdemir ve bağlı kuruluşlar hakkında açıklamalarda bulundu. Şirket ve bağlı kuruluşların kuruluş süreci, kapasiteleri, ithalat ve ihracat düzeyleri dünya ve Türkiye çelik sektörleri hakkında rakamsal açıklamalarda bulunan Altındaş, şöyle konuştu:

"Ülkemiz, 2012 üretim rakamları itibariyle dünyada çelik sektöründe 8&[#]8217;inci sırada bulunmaktadır. Hedefimiz, bu sıralamada Avrupa birincisi Almanya´yı yakalamaktır. Ülkemizde çelik üretimi, ikisi Karadeniz´de olmak üzere Marmara Bölgesi ve Akdeniz´de toplam dört merkezde ağırlıklı olarak yapılmaktadır. 2000 yılında 20 milyon ton olan ham çelik kapasitesi 50 milyon tona ulaşmıştır. Erdemir Grubu, Türkiye´nin yassı çelik üreten en büyük işletmesidir. 12 bin üzerinde çalışanı vardır. 11 milyon ton ham çelik kapasitesi bulunmaktadır. Erdemir, 2012 yılı rakamlarına göre ham çelik üretiminde dünyada 34&[#]8217;üncü, Avrupa´da 10&[#]8217;uncu sıradadır. 1964´te 500 bin kapasiteyle üretime başlayan Erdemir, bugün 11 milyon ton kapasitesine ulaşmıştır. 1986 yılında borsada işlem görmeye başlayan şirket, 1996 yılından itibaren yenilenme ve ek tesisler oluşturma sürecine girmiş, bu süreçte 2&[#]8217;nci soğuk haddehane, liman ve nihayetinde yakın zamanda çelik servisi merkezi hizmete girmiştir."

Satın Alma Direktörü Berk Onay ise, şirketin satın alma politikası ve yerel tedarikçilerle ilişkileri üzerine bir sunum gerçekleştirdi.

Toplantı, daha sonra basına kapalı olarak devam etti.
Editör: Pusula Gazetesi