Balkan, Çanakkale ve İstiklal Savaşları´na katılan, Mustafa Kemal Atatürk´ün silah arkadaşı, askeri olan dünyanın en yaşlı gazisi ilan edilen Hüseyin Kaçmaz´ın oğlu Turgut Kaçmaz, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi´nde düzenlenen bir programa katıldı. Turgut Kaçmaz´ın hazırladığı resim ve fotoğraf sergisinin açılışı öncesi üniversitenin konferans salonunda bir program düzenlendi. Programda konuşan Turgut Kaçmaz, terör örgütüne gözdağı verdi.

BABAMIN ANLATTIKLARINI MASAL GİBİ DİNLERDİK
Mustafa Kemal Atatürk´ün silah arkadaşı olan babasının Atatürk´ü sözde değil özde sevdiğini dile getiren Turgut Kaçmaz, üniversite öğrencilerine tarihten yaptığı alıntılarla savaşları anlattı. Konuşmasında sık sık duygulanan Kaçmaz, şöyle konuştu: "Babam bizlere savaşları anlatırdı. Anlattıkları masal gibiydi. ´Baba böyle savaş olur mu?´ diye sorardık. Babam bize ayağına yapışan ayakkabısının 15 gün boyunca ayağında kaldığını anlatırdı. 16 millete karşı savaştık. Mustafa Kemal Atatürk, ´Ben size taarruzu
değil ölmeyi emrediyorum´ demişti. Dedelerimiz ölmesini bildiği için biz şimdi bağımsızız."
Babasının Atatürk´e nasıl selam verdiğini, nasıl savaştığını, nasıl yaşadığını son nefesine kadar anlattığını belirten Turgut Kaçmaz, şunları söyledi: "Benim babam Atatürk´ü sözde değil özde severdi, bende öyleyim. Mustafa Kemal´in önderliğinde dedelerimiz bu vatani böldürmediyse, bu bayrağı indirmediyse, terörist örgütü dağa da çıksa, şehre de inse, şanlı Türk Ordusu, güvenlik güçleri Türk Milleti ülkeyi böldürmez, bayrağı indirmez, ezanı susturmaz. Tüm terörist örgütleri bunu böyle bilsin."

2015´DE 150 BİN ANZAK
Çanakkale´deki Anzakların mezarlarını her yıl onlarca Anzaklının ziyaret ettiğini söyleyen Kaçmaz, 2015 yılında Çanakkale´ye 150 bin Anzak geleceği duyumunu aldığını söyledi. Çanakkale´de ayağı olmayan yaşlı birini gördüğünü anlatan
Kaçmaz, sözlerine şöyle devam etti: "Ben Çanakkale´yi çocuğu ile ziyaret edeni gördüm. Her sene 24-25 Nisan´da Çanakkale´ye giderler. Her sene on binlerce insan geliyor. Onlar mı atalarına çok saygılı bizler mi? Hissetmemiz lazım. ´Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır´. Başta Mustafa Kemal olmak üzere tek vatan, tek bayrak altında canını feda eden şanlı ecdada rahmet diliyorum."
Kaçmaz, konuşmasının ardından ZKÜ Rektörü Prof.Dr. Vural Evren tarafından verilen hediyeleri kabul etti. Kendisini dinleyen üniversiteli öğrencilerin ayakta alkışladığı Turgut Kaçmaz, öğrencilere, "Sizler var oldukça bize bir şey olmaz" dedi.
Programın ardından Turgut Kaçmaz ve beraberindekiler resim ve fotoğraf sergisini gezdi.
Editör: Pusula Gazetesi