Zonguldak´ın Ereğli ilçesine bağlı Üçköy köyünde 43 yaşındaki Adem Akkaya´nın boğazına gece uyurken ağzındaki alt protez dişleri kaçtı. Nefes borusu tıkanan Akkaya, ailesi tarafından yetiştirildiği hastanede operasyonla kurtarıldı.
Üçköy köyünde oturan evli ve iki çocuk babası Adem Akkaya, gece saat 01.30 sıralarında uyurken ağzındaki alt protez dişleri boğazına kaçtı. Nefes borusu tıkanan Akkaya, öksürmeye başladı. Kusmaya çalışan ve nefes borusu girişine sıkışan protez dişlerini çıkaramayan Akkaya´nın yardımına seslere uyanan babası Bayram Akkaya yetişti. Baba Akkaya, çağırdığı bir taksi ile oğlunu hastaneye yetiştirdi. Zonguldak Devlet Hastanesi´ne götürülen Adem Akkaya´ya gece yarısı Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Muharrem Erdem
ve Operatör Dr. Murat Bektaş tarafından gerekli müdahale yapıydı. Başarılı bir operasyonla Adem Akkaya, tekrar yaşama döndürüldü.
Adem Akkaya, gece yatarken birden boğazına bir şeyin kaçtığını belirterek "Dişlerimin kaçtığını anladım. Nefes alamıyordum. Sonra hastaneye getirildim. Şimdi daha iyiyim" dedi.

ÇOK ZOR ANLAR GEÇİRDİ
Oğlunu hastaneye yetiştirdiğini anlatan baba Bayram Akkaya, öksürük sesleri üzerine uyandığını söyledi. Oğlunun boğazına damak kaçtığını öğrenince şok geçirdiğini anlatan Bayram Akkaya, şunları söyledi: "Adem´in boğazına damak kaçtığını öğrenince bende afalladım. Hemen hastaneye yetiştirmek için araç çağırdım. Yolda kusmak istiyor kusamıyor. Nefes alamıyor. 20-25 dakikada hastaneye yetiştik. Allah razı olsun doktorların başarılı operasyonuyla kurtarıldı."

ENDER VAKA
Uzman Doktor Muharrem Erdem, hastanın dün gece istirahat halindeyken dişinin alt protezini boğazına kaçırdığını belirterek şöyle konuştu: "Bu diş, nefes borusuna gitmiş ve tıkamış. Hastanemizde yapılan endeskopik muayenede dişin nefes borusunun giriş kısmında olduğunu saptadık. Başarılı bir operasyonla diş hastanın boğazından çıkarılıp hastanın hayatı kurtarıldı. Benim 25 meslek hayatımda karşılaştığım ikinci vakadır. Çok ender olur. Gerekli müdahale yapılmazsa, hastanın kaybedilme riski yüksektir."
Kapalı ameliyat yapılan Adem Akkaya, sabahleyin taburcu edilerek evine gönderildi.
Editör: Pusula Gazetesi