Seçim dönemi öncesi İkinci Lig B Kategorisi 1. Klasman Grubu´nda mücadele eden Bugsaşspor´un Zonguldakspor´a devri konusunda seçim öncesi mutabakat sağlanmış ancak merakla beklenen bu gelişme 27 Mart sonrası bir anda unutuldu.


Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu tarafından imzalanarak Bakanlar Kurulu´na gönderilen Gençlik ve Spor Kulüpleri Kanun Tasarısı´nda ´´Kulüplerin tüzel kişilik kazanması´´ başlığı altındaki 4. maddenin 7. bendiyle kulüplerin birleşmesi ve bulundukları il ve ilçelerin değiştirilmesi maddesi dikkat çekiyor.


TFF 2. Lig 1. Klasman Grubu takımlarından Bugsaşspor´un, Süper Amatör Lig´de mücadele eden Zonguldakspor´a devri konusu 27 Mart Yerel seçimler sonrası unutuldu.


Secaattin Gonca´nın Zonguldak Belediye Başkanlığını CHP adayına kaptırmasının ardından Zonguldakspor´un devri konusu da yerini belirsizliğe bıraktı.


Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu tarafından imzalanarak Bakanlar Kurulu´na gönderilen Gençlik ve Spor Kulüpleri Kanun Tasarısı ise dikkat çekici.



-Kulüplerin Birleşmesi-


Kanun Tasarısı´nın ikinci bölümünde yer alan ´´Kulüplerin tüzel kişilik kazanması´´ başlığı altındaki 4. maddenin 7. bendiyle kulüplerin birleşmesi ve bulundukları il ve ilçelerin değiştirilmesi sağlanıyor.


Tasarının 7. bendinde, ´´Kulüpler, genel kurula iştirak eden üyelerin 3/4´ünün kararı ve genel müdürlüğün izni ile kulüp merkezini bulunduğu il veya ilçeden, başka il veya ilçeye nakledebilir veya başka bir yerdeki kulüple birleşeceği gibi faaliyet gösterdikleri spor dallarından bir veya birkaçına ait mal varlıklarını başka kulüplere devredebilirler´´ ifadesi yer aldı. Bu kanun tasarı Bakanlar Kurulu´nda kabul edildiği takdirde seçimler öncesi açıklanan Zonguldakspor´un Bugsaşspor´a devri konusunda da yolunu açmış oluyor.



Başkan Gökçek´in tek şartı vardı

Eski Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca seçim öncesi "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek ile her konuda anlaştık. Melih Bey´in tek şartı var. O da Zonguldak´ta seçimi kazanmamız. Seçim sonrası gidip son işlemleri de yapabileceğiz." demişti. Herkes tarafından Seçim yatırımı olarak nitelendirilen bu vaat, Secaattin Gonca´nın 27 Mart´ta Zonguldak Belediye Başkanlığını kaybetmesiyle Bugsaşspor konusu da şimdilik yatmış oldu.

Editör: Pusula Gazetesi