İktidarın seçimi kaybettiği bölgelerde yatırımları kesileceğini düşündüğünü ifade eden Başkan Bektaş; "Zonguldak´ta tüm belediyeleri sıkıntılı günler bekliyor. Hükümet, Kozlu ve Zonguldak halkından da intikam alabilir" şeklinde konuştu.


Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş´a göreve başladığı günden bu yana vatandaşların yoğun ilgisi devam ediyor.


Gördüğü ilgiden dolayı mutlu olduğunu belirten Bektaş, belediyenin borçlarından ve yapılacak olan öncelikli işlerle ilgili olarak: "Belediyenin borçlarını noter tasdikli yaptırdım. Ortalama 50 trilyon borç var" dedi.


Zonguldak´taki tüm belediyeleri sıkıntılı günler beklediğini ve iktidarın Zonguldak halkından intikam alabileceğini ifade eden Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, konuşmasına şöyle devam etti;


"Daha önce Hüdai Bey bizi vatandaşa şikâyet etmişti. Borçlu bir belediye aldığını söylemişti. Bende aldığım belediyenin borçlarını noter tasdikli yaptırdım. Yani piyasa, emekli, işçi borcu 10 Trilyona yakın, iller bankasında 50 trilyona yakın borç var. Borçsuz belediye dediğimiz belediye bu. Ben o zamanlar borcumu açıklamıştım.


Hatta ben 26 trilyon açıklamıştım, ardından onu 24 trilyon olarak belediye kendisi açıklama yapmıştı. Bende bu kez millet inanmaz diye noter tasdikli yaptım. Bu belediyeyi iyi yaptım diyorlar. Bu iyiyse hakikaten belediyeyi iyi becermişler. Bu işin bir yerinden tutacağız ve elimizden geldiğince toparlamaya çalışacağız."


´15 bin oy almışım´


Kozlulu vatandaşlardan yoğun ilgi gören Bektaş; "Göreve Başladığım günden bu yana 15 bin kişi ziyarette bulundu ve hepsi bana oy verdiğini söylüyor.


Demek ki ben 8 bin değil 15 bin oy almışım. Kimilerinin iş talepleri oluyor. Ama eğer birilerine bir şey yapacaksınız önce bir işe girmeniz lazım. Taleplerin hepsini bir anda karşılamamız mümkün değil. Ama kademeli kademeli gereği yapılacaktır. Önce bir önümü görmeliyim.


Daha bir sürü projemiz var. Şuandaki norm kadroya göre de belediyeye işçi alamıyorsunuz. Birde borcunuz varsa geçici işçi dahi alamıyorsunuz. Biz şuanda o kriterlere dahi uymuyoruz.


İtfaiyede 2 kişi çalışıyor. Bir yangın çıksa ne olacak. Bu belediyenin hizmet alımı dâhil sigortalısı emeklisi hariç toplam personel giderimiz 350 milyar tutuyor. 350 milyar personel giderine rağmen elimizdeki kadro bu. İşte belediye başkanı diyordu ya yolları yaptık, suyu yaptık. Ama o kadar yani. Daha güzel bir şeyler yapamadık."


´İntikam alabilirler´


Zonguldak´ta tüm belediyeleri sıkıntılı günler beklediğini belirten Bektaş; "İktidar belediyeleri de dâhil zor günler geçireceğiz. Bu kürsel krizden dolayı kaynaklanacak bir durumda olabilir.


Hükümetin kendi iktidar belediyelerine yaptığı harcamaları bize gelince kısacağını düşünüyorum. Seçimi kaybettikleri için Kozlu ve Zonguldak halkından da intikam alabilirler. Çünkü belediye başkanları en fazla seçim kaybederler. Ama Kozlu halkı yardımlar kesilirse sıkıntılı bir dönem geçirir. Büyük bir ihtimalle de kesilecektir" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi