Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Gürkan Gülay, istifaya hazırlanıyor. Merkez İlçe Başkanı Gülay, Zonguldak Belediyesi başkan adaylığı için müracaatta bulunacak.

Önceki gün yapılan İlçe Yönetim Kurulu Toplantısı´nda yönetim kurulu üyelerine danışan Başkan Gülay, arkadaşlarının da tam desteğini aldı. Gülay, bu toplantı sonrası aday adaylığı konusunda son kararını verdi. Pusula´nın sorularını yanıtlayan Gülay, gelişmeleri doğrulayarak, "Allah nasip ederse böyle bir yola girdik. Arkadaşlarımızla yaptığımız görüşmeler sonunda müracaatımızı yapacağız. İstifa ve başvuru için son tarih 1 Eylül. Bu süreçte Genel Merkezimizi ziyaret edip düşüncemizi paylaşacağız. Daha sonra bir basın açıklamasıyla detaylı açıklama yapmayı uygun görüyorum" dedi.

MHP İl Başkanı Hamdi Ayan ise, Gülay&[#]8217;ın aday adaylığını ilk duyuran isim oldu. İl Başkanı Ayan, &[#]8220;Kendisine biz başarılar diliyoruz. Allah yar ve yardımcısı olsun. Kendisi sevdiğimiz, çalışkan bir arkadaşımız. Aldığı kararda kendisine başarılar diliyoruz&[#]8221; dedi.

Ayan, bir kaç gün önce Gürkan Gülay&[#]8217;ın aday adaylığı söylentileriyle ilgili bir soru üzerine, erken olduğunu belirterek, &[#]8220;Gürkan, benim Merkez İlçe Başkanım. Yeni Merkez İlçe Başkanı olmuş bir arkadaşımız. Dolayısıyla çalışmayı seven, azimli bir arkadaşımız, Gürkan için daha erken. Yani Gürkan Gülay, Merkez İlçe Başkanı olarak bu seçimlere girecek, seçim tecrübesini yaşayacak, görecek, kendini hazırlayacak, ondan sonra biz de kendisine yardımcı olacağız. Önümüzdeki dönemlerde önünün açılması gerekiyorsa, önünü açacağız. Ama şu anda Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatlarıyla beraber, bir başarı elde edeceğinden dolayı teşkilat mensubu arkadaşlarımız o sürece daha gelmedi. Onlar da görevlerinin başında olacaktır&[#]8221; demişti.
Editör: Pusula Gazetesi