Zonguldak-Filyos yolunda önceki gün yaşanan ve bir kişinin yaşamını yitirdiği, 2’si ağır 40 kişinin ise ölümden döndüğü kazanın ardından halk otobüsleri, dün de vatandaşları balık istifi taşımaya devam etti. Filyos halkı ise, günde 8-10 defa geçen kömür yüklü trenleri göstererek, yolcu trenlerinin yeniden seferlere başlamasını istedi. Filyos’ta yol kapatıp, yük trenini durduran yüzlerce vatandaş, “Bizlere, ‘yenileme çalışması yapılacak’ denildi. Yük trenleri ise, seferlere ara vermeksizin devam ediyor. Yolcu trenleri de çalıştırılsın” çağrısında bulundu. Filyos’a gelen Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman ile göstericiler karşı karşıya geldi. Kaymakam Yaman, talepleri ilgili kurumlara aynı şekilde aktaracağını ve vatandaşlardan sakin olmalarını istedi.

Diğer yandan Pusula’nın sorularını yanıtlayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, trafik kazasıyla ilgili AK Parti’yi sert bir dille eleştirdi. Milletvekili Köktürk, yıllardır yapılamayan yolların can almaya devam ettiğini ve iptal edilen tren seferleriyle yaşanan bu kazaların takdirini Zonguldak halkına bıraktığını söyledi.

Köktürk, “Zonguldak maalesef, ‘Ulaştırma sorununu çözüyoruz’ diye Zonguldak’a gelen, ama uçakla gelip, helikopterle dönen iktidar partisi bakanlarını görmüştür. Maalesef o yollarımız hala can almaya devam ediyor. Zonguldak, tren seferleri iptal edilen bir kent haline dönüşmüştür. Karaelmas tren seferlerinin iptaliyle başlayan süreç, maalesef freni patlayan bir aracın içerisinde olan 40 kişinin yaralandığı ve bir kişinin hayatını kaybettiği acı tabloya dönüşmüştür. Bundan 5 yıl önce Karaelmas treni seferlerimiz Ankara’ya sürekli sefer yapıyorsa ve bu hat Filyos’tan, Göbü’den yolcu taşıyorsa, ama bugün bu tren seferlerimizin varlığından bahsedemiyorsak, ben bunu Zonguldak halkının takdirine bırakıyorum.”

Editör: Pusula Gazetesi