Zonguldak´ta, baldızının kızı 15 yaşındaki G.K.´ya, tehdit ve şantaj yoluyla cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen 37 yaşındaki C.A., 60 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanıyor.

G.K., geçen Mayıs ayında ailesiyle polise başvurarak, teyzesinin eşi ekmek fırınında çalışan C.A.´nın kendisine 2 yıl boyunca tehdit ve şantaj yoluyla cinsel istismarda bulunduğunu iddia etti. Gözaltına alınan 1 çocuk babası C.A., nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Küçük kızın cep telefonuna, "Seni seviyorum, sensiz nefes alamam, aşığım sana" diye mesajlar gönderdiği ileri sürülen sanık hakkında, “çocuğun cinsel istismarı”, “kişi hürriyetini yoksun kılma”, “cinsel taciz, tehdit, şantaj” suçlamasıyla 60 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

2´nci Ağır Ceza Mahkemesi´nde bugün ilk kez hakim karşısına çıkan sanık C.A., suçlamaları kabul etmedi. C.A., küçük kıza attığı mesajlarla ilgili ise, "Benim o yaşlarda kendi kızım var. Onu da kendi kızım gibi sevdiğim için attım. Art niyetim yoktu" dedi.

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi´nin, olay nedeniyle ruh ve beden sağlığının bozulduğu yönünde rapor verdiği G.K. da duruşmada psikolog eşliğinde başına gelenleri anlattı. Mahkeme, G.K.´nın ruh sağlığı ile ilgili Adli Tıp Kurumu´ndan da rapor alınmasına, sanığın da tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Editör: Pusula Gazetesi