Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi´nde açılan Türkçe Yaz Okulu´nda eğitim gören 19 ülkeden 29 öğrenciye sertifikaları verildi.

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile Yunus Emre Enstitüsü´nün desteği ile 1 Temmuz´da başlayan Türkçe Yaz Okulu dün sona erdi. Merkez Kampüsü´ndeki Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonu&[#]8217;nda düzenlenen törene; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Uzun, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. Prof. Dr. Orhan Uzun, yaz okuluna katılan öğrencilere Türkçe eğitiminin yanında, İl Gençlik Merkezi bünyesinde Türk kültürünü tanıtmaya yönelik etkinlikler de düzenlendiğini söyledi. Prof. Dr. Uzun, "Bu arkadaşlarımız, gittikleri yerlerde bizim elçilerimiz olacaklar. Çok güzel dostluklar kurduk" dedi.

45 gün süren yaz okulunda Türkçe öğrenen yabancı öğrenciler, törende Türkçe şiirler okudu. Ardından da öğrencilere sertifikaları verildi. Törenin sonunda öğrenciler birbirleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.
Editör: Pusula Gazetesi