Zonguldak Valiliği, Zonguldak-Filyos yolunda meydana gelen trafik kazasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

“İlimiz Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinden Zonguldak il merkezine seyretmekte olan 67 ES 417 plakalı özel halk otobüsü, 19 Ağustos 2013 tarihinde saat 07.30 sularında Muslu beldesine giriş esnasında şarampole yuvarlanmıştır. Toplam 39 vatandaşımız yaralanmış olup, yaralılar ambulanslar ile hastanelere sevk edilmiş, tedavileri devam etmektedir. Durumu ağır olan 3 vatandaşımızdan birisi kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”


VALİLİKTEN İKİNCİ AÇIKLAMA

“İlimiz Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinden Zonguldak il merkezine seyretmekte olan 67 ES 417 plakalı özel halk otobüsü 19 Ağustos 2013 tarihinde saat 07.30 sularında Muslu beldesine giriş esnasında şarampole yuvarlanmıştır. Toplam 41 vatandaşımız yaralanmış olup, 2 vatandaşımız yakınları vasıtasıyla sağlık kuruluşlarına intikal ettirilmişler ve taburcu edilmişlerdir. Diğer 39 yaralı vatandaşımız ambulanslar ile hastanelere sevk edilmiş, tedavileri devam etmektedir.

Durumu acil müdahale gerektiren 3 vatandaşımızdan Şerafettin Uçar isimli vatandaşımız BEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hayatını kaybetmiştir.

Tedavileri devam eden vatandaşlarımızdan büyük çoğunluğunun ilerleyen saatlerde taburcu edilebilecekleri değerlendirilmektedir.

Ölen Vatandaşımıza Allah’tan rahmet kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”


Fotoğraf: Turgut Sarı

Editör: Pusula Gazetesi