Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Çaycuma Temsilciliği&[#]8217;nce 16 Haziran 2013 tarihinde başlatılan &[#]8220;Yaz-Et Programı&[#]8221; sona erdi. Temel Dini Bilgiler ve Kur&[#]8217;an-ı Kerim derslerinin yanı sıra sosyal ve kültürel eğitim etkinliklerinden oluşan programının sona ermesi nedeniyle AGD Çaycuma Temsilciliği tarafından belge töreni ve kapanış programı yapıldı. Diva-Sen Kültür Salonu&[#]8217;nda yapılan programa, &[#]8220;Yaz-Et Kursu&[#]8221;na katılan öğrenci ve öğrenci velilerinin yanı sıra AGD Çaycuma İlçe Başkanı Kenan Tunç ve Yönetim Kurulu üyeleri, Saadet Partisi Çaycuma İlçe Başkanı Seyfettin Aydemir ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sunuculuğunu eğiticiler Rukiye Tunç ve Emriye Günay&[#]8217;ın yaptığı program, öğrenciler Sümeyye Koç ve Ceyda Bostancı&[#]8217;nın Kur&[#]8217;an-ı Kerim ve mealini okumasıyla başladı.

AGD Çaycuma İlçe Başkanı Kenan Tunç, &[#]8220;Yaz-Et Programı&[#]8221; hakkında bilgiler vererek, &[#]8220;Bugün gençlerimizin ahlaki ve manevi durumunun her gün darbe aldığını görüyoruz. Artık okullarda öğretmenlerine kafa tutan gençler, evlerde ailelerine, anne-babalarına hakaret eden çocuklar yetişmeye başladı. Okullarda öğretmenler muzdarip, evlerde anneler-babalar muzdarip, memlekette herkes muzdarip. Dolayısıyla bir şeyler yapmak lazım. &[#]8216;Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın&[#]8217; anlayışını terk etmek lazım. Çünkü eğer bir mahallede bir hırsız olur da, o hırsıza ses çıkarmazsak, gün gelir o hırsız, bizim evi de soyar. &[#]8216;Bana dokunmayan yılan bin yaşasın&[#]8217; diyerek yılanları görmezden gelirsek ve kendi işimize kendi keyfimize bakarsak, gün gelir, o yılanlar, bizi de sokmaya başlar. Sahipsiz kalan bir milletin batması haktır. &[#]8216;Sen sahip çıkarsan bu millet batmayacaktır&[#]8217; anlayışıyla hareket eden Anadolu Gençlik Derneği olarak, bizler &[#]8216;cennet annelerin ayakları altındadır&[#]8217; inancı ile yeni nesillerimize anne-baba sevgisini öğretmek ve anne-babasına saygı duyan, vatanına ve milletine sevdalı bir gençlik yetiştirmek istiyoruz. Bizler, milli ve manevi değerlerine bağlı ahlaklı ve imanlı bir nesil yetiştirmek istiyoruz. İşte bunun için bu sene yani 2013 yılının yaz tatilinde çocuklarımıza yönelik sosyal ve kültürel eğitim ağırlıklı Yaz-Et Kursumuzu açtık. Tam 6 haftalık dolu dolu bir eğitimden sonra yaz etkinliklerimizin kapanış törenini yapmak için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Katılımlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Tabii ki en önemli teşekkürü evlatlarını bizlere emanet eden ve Anadolu Gençlik Derneği Yaz-Et Programı&[#]8217;na gönderen değerli velilerimize ve Yaz-Et Programımıza katılan sevgili çocuklarımıza etmek istiyorum. Allah hepinizden razı olsun. Yüce Allah, bu çalışmalarımızı hayırlara vesile eylesin. İnşallah bu güzel etkinliklerimiz sizlerin bu yoğun ilgisi ve desteğiyle gelecek sene de daha kapsamlı bir şekilde devam edecektir&[#]8221; diye konuştu.

Öğrenciler, 6 hafta süre içerisinde öğrendikleri bilgileri ortaya koydular. Önce oluşturulan ilahi grubu tarafından ilahiler okundu. Öğrenciler Cemre Salman ve Sümeyye Koç, Arif Nihat Asya&[#]8217;nın &[#]8220;Seccaden Kumlardı &[#]8221; isimli naatı okudular. &[#]8220;Şeytan ve Melek &[#]8221; ile &[#]8220;Dünyaya Aldananlar&[#]8221; isimli tiyatro oyunları sahnelendi. Öğrencilerin ilahi ve tiyatro oyunları izleyiciler tarafından büyük alkış aldı.

Programın son bölümünde 2013 AGD Çaycuma Yaz-Et Programı&[#]8217;na katılan öğrencilere İlçe Başkanı Kenan Tunç tarafından katılım belgesi verildi. Eğitici Rukiye Tunç ve Emriye Günay&[#]8217;a plaket ve hediye takdimi yapıldı. Eğiticilerin plaketlerini SP Çaycuma İlçe Başkanı Seyfettin Aydemir ve AGD Çaycuma Yönetim Kurulu Üyesi Halit Öztürk, hediyelerini ise AGD Çaycuma Teşkilat Başkanı Adil Kabacı takdim etti. Ayrıca Yaz-Et Programı&[#]8217;nda başarılı olan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Editör: Pusula Gazetesi