Çelik, İl Özel İdaresi tarafından alınan ve dağıtımı İlçe Tarım Müdürlükleri ile yapılan yonca tohumu ve slajlık mısır tohumunun verim düzeyini incelemek üzere tarlalar ziyaret edilmiş İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik sulama yapılmamasına rağmen dağıtılan tohumların bölge için en verimli tohum olduğunu yerinde gözlemledi.
Yeni çıkan yasa ile Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerinin süt toplama merkezlerinde oluşturacağı soğuk hava tanklarında çiğ sütün soğutulması sonucunda çiğ süt desteklemelerinin 0.50 kuruş daha fazla olması nedeniyle Nebioğlu ve Çevre Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından yeni oluşturulan soğuk hava tankı projesini yerinde inceleyerek gerekli bilgi alışverişinde bulunuldu.
Bodur meyvecilik alanında örnek bir çalışma sergileyen Yahya Dirlik´e ait meyve bahçesine gidilerek gerekli incelemelerde bulunan İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik tarafından çiftçilere bahçenin daha verimli hale getirilmesi hususunda gerekli bilgiler verildi.
Ayrıca Nebioğlu Belediye Başkanı Ertan Aydıoğan tarafından Gençlik Ve Spor kulübünün talepleri arasında bulunan şu anki statüsü mera olan alan üzerinde gerekli incelemelerde bulunarak futbol sahası olarak kullanılmak amacıyla Gençlik ve spor İl Müdürlüğüne 11.000 m2 lik arazinin tahsisi ile ilgili yazışmaların son aşamaya geldiği ve mera komisyonunda değerlendirileceğini ifade edildi. Nebioğlu Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Mehmet Özkütük ve Antrenör Enver Kaya´da Çelik’in gezilerine iştirak ederek spor kulübünün çalışması ve işleyişi ile ilgili olarak İl Müdürümüz Sayın Necmi Çelik´e bilgi verdi.
Nebioğlu Nelediye Başkanı Ertan Aydıoğan; “İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürü Sayın Necmi Çelik ve beraberindeki heyetin beldemize yapmış olduğu bu ziyaret çok yararlı olmuş çiftçilerimizin sorunlarını bizzat İl Müdürüyle paylaşması bizleri onurlandırmıştır. Sayın İl Müdürümüze ve beraberindeki kamu görevlilerine sonsuz şükranlarımı sunar çiftçilerimize de bol ve bereketli günler dilerim”dedi.
Editör: Pusula Gazetesi