Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, seçimi kazanmasının ardından yaptığı ikinci mesai gününde de ziyaretçi kabulünü sürdürdü. Eşref´i ziyaret edenler arasında Artvinliler Derneği Başkanı Osman Bekaroğlu ve Anavatan Partisi İl Başkanı Yüksel Çelik, Hasat Halk Oyunları ekibi ile mahalle muhtarları da vardı. Seçimi çok kötü ekonomik şartlar altında kazandığını belirten Eşref; "Beş sene içinde verimli ve tecrübeli birisi olarak daha iyi işlere adım atacağımıza inanıyorum. Bırakılan yerden hizmetlere devam edeceğiz. Hizmetlerimizin ağırlığı hizmet almayan mahallelerden başlamak olacak. Biz bu seçimi çok kötü ekonomik şartlar altında aldık. Beş altı aydır görüyorsunuz. Barajda elektrik kesintileri nedeniyle şehirde su sıkıntıları yaşandı. Bunları biz çözmeye başladık. Belediyeye mazot alınamaz hale gelinmiş, çöp toplanmaz hale gelinmiş. Çöp müteahhit 890 milyar borç ve mazotçuya 150 milyar borç olmak üzere toplamda 157 trilyon bir borç ve artı faiz var. Bu düzen aylık gelir-gider dengemizi tutturunca düzelecektir. Her şeyi göze aldık. Özel bir gelir yok. Sadece yapabileceğimiz personeli verimli çalıştırmak ve tahsilâtı artırmak. Bir süre yatırımlarda yavaşlamak gerekiyor. Son hande de tasarruf yaparak lüzumsuz harcamalardan kısıp, bu işi düzenlemeyi düşünüyorum. Şuan da elimizde dokümanlar var ne yapacağımızı biliyoruz. Yatırım konusunda bir çabamız var. Para harcamadan ödenek geliştirmeden yapılan yatırımlar var. Bir projemizde arsası TTK´nın ama lavuar alanı da Zonguldaklımızın Meydanı ve gözbebeğidir.


Minibüs ve otopark hepsi oraya yığılmış. Orası köprüden bakıldığında araç çöplüğüne benzetiliyor. Bu alan için TTK genel müdürümüzle görüştük, projeyi tartışarak birlikte yürütebilir miyiz şeklinde karar altına aldık. Zonguldak´ın minibüs şehri yeraltında olsun. Yer üstün de meydan olsun istiyoruz. Lavuar alanını Zonguldak´a kazandırmak para gerektirmiyor. Yapım kira karşılığı ve para harcamadan birçok şekilde yaptırılabilir. Bu yöntemlere Zonguldak´ta boş durmadan yaptırmak istiyoruz. Yapılmamış bir şey yok. Bunlar kolay yöntemler. Yakında düzenleyeceğimiz kent konseyinde lauvar alanında neler yapabiliriz tartışacağız. Buradan çıkan sivil toplum örgütlerin fikirlerini TTK´ ya aktaracağız. Genel müdür fikirleri kabul ederse bizde belediye meclisinde karar alarak yarışma projesi düzenlemek istiyoruz. Bunlar para pul gerektirmiyor. Akıl gerektiriyor. Biz bunları yapacağız. Zonguldak hizmetsiz kalmayacak. İleri yatırım anlamında attığımız adımlar Zonguldak´ta hizmetin kesilmediğini göstermektedir. İşimiz zor ama başarmakta bizim elimizde. Bu defa 2004 kırılması yaşanmadı. Büyük bir fark attık. Seçimde katılım o kadar büyüktü ki, insanlar ilgi gösterdi. 2004´te sandığa gitmeyenler bu dönem önem verdiler. Bize verdiğiniz destekten ötürü teşekkür ediyorum" dedi.


Ardından Eşref, Anavatan İl Başkanı Yüksel Çelik ve partilileri ağırlayarak, Anavatan Parti´sinin 80´li yıllarda Türkiye ve Zonguldak´a yaptığı hizmetleri övdü.


Anavatan İl Başkanı Yüksel Çelik ile Artvinliler Derneği Başkanı Osman Bekaroğlu Eşref´e yeni görevinde başarılar diledi.

Editör: Pusula Gazetesi