Kızılay Derneği Başkanı Nihat Aygün, Kilimli önceki Belediye Başkanı Aslan-kılıç´ın sözlerine tepki göstererek "Aygün ailesi olarak Ali Arslankılıç hakkında yaklaşık 100 kişi tek tek savcılığa dilekçe vererek suç duyurusunda bulunduk. Ailemizi hedef alan sözler kabul edilemez. Yargıya güveniyoruz, gereğini yapacağına inancımız tam" dedi.


Aygün; "Ancak ailemiz ile ilgili yayımlanan suç teşkil ettiğine inandığımız sözler için tüm yasal girişimler başlamıştır" dedi.


Kızılay Derneği Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün Kızılay Başkanlığı´nda yaptığı açıklamada Ali Aslankılıç´ın Aygün ailesine yönelik sözlerinin suç teşkil ettiğini belirterek yasal haklarını arayacaklarını söyledi.


Aygün yazılı açıklamasında şunları söyledi; "Zonguldak ilinde yayımlanan Pusula isimli gazete ve aynı isimli internet sitesinde 06.04.2009 tarihinde ailemiz aleyhine sözler yayımlanmıştır. Doğrudan ailemizi hedef alan sözler karşısında Aygün ailesi olarak açıklama yapma gereği duyulmuştur.


Seçim kaybetmenin acısı içinde seviyesizce yapılan açıklamalara aynı üslup ile cevap verecek değiliz. Ancak meydanın boş olmadığının da bilinmesi gerekir. Bu nedenle cevap olarak Mevlana´nın şu veciz sözünü tekrarlıyoruz.


´Suskunluğum asaletimdendir. Her lafa verilecek cevabım vardır ama lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adamı mı diye"


Bu söz durumumuzu tüm açıklığı ile izah etmektedir, fazlası laf kalabalığı olacaktır. Aynı yazıda Devlet´e, Başbakan´a, Milletvekiline ve devletin güvenlik güçlerine iftira maiyetinde suçlamalarda bulunan bu eski belediye başkanı için gereğini Cumhuriyet Savcıları zaten yapacaktır. Ancak ailemiz ile ilgili yayımlanan suç teşkil ettiğine inandığımız sözler için tüm yasal girişimler başlamıştır."

Editör: Pusula Gazetesi