Ereğli Belediyesi&8217;nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 7 otobüsle Ankara&8217;ya giden topluluk, TEM Otoyolu gişelerinde polis eskortu tarafından karşılanarak, polis eşliğinde Çevre ve Orman Bakanlığı önüne geldi.
Yaklaşık 250 kişiden oluşan grup, pankart açıp, slogan atarak HEMA A.Ş Enerji Grubu tarafından Balı Köyü yakınındaki Köseağzı mevkisine kurulması planlanan termik santrale tepkilerini ortaya koydu.
Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Bakanlık önünde yaptığı konuşmada, Ereğli&8217;ye kesinlikle termik santral yaptırmayacaklarını söyledi.
Termik santral yapılması planlanan alanın günü birlik turizm alanı olduğunu ifade eden Posbıyık şöyle dedi:
&8220;Bu alanda 700 yıllık tescilli çınar ağaçları bulunmaktadır. HEMA buraya termik santrali kurup da kömürü nerden bulacak. Ereğli halkını aptal mı sanıyorlar. Aşağıya limanı kurup da Ukrayna&8217;dan ithal kömürü getireceklerini bilmediğimizi mi sanıyorlar. Ereğli&8217;de zaten kendi sobamızı yakmak için Kandilli kömürü bulamıyoruz. Bu bir cinayettir. Biz bu cinayete asla izin vermeyeceğiz. Sonuna kadar demokratik yollardan haklarımızı arayacağız. Bunu herkes böyle bilmedir.&8221;
Editör: Pusula Gazetesi