Deniz Kuvvetleri Komutanlığı´na, Donanma Komutanlığını vekaleten yürüten Koramiral Recep Bülent Bostanoğlu getirildi. Koramiral Bostanoğlu ilk kez ´Kor´ rütbesiyle YAŞ´a katılan isim olmuştu. Bostanoğlu´nun rütbesi oramiralliğe yükseltildi.

Hava Kuvvetleri Komutanı, orgeneralliğe yükseltilen Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Akın Öztürk oldu. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu emekliye ayrılırken, yerine Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin (EDOK) Komutanı Orgeneral Servet Yörük getirildi.
Koramiral Recep Bülent Bostanoğlu 1953 Yılında Zonguldak´ta Doğmuştur. 1973 Yılında Deniz Harp Okulundan, 1974 Yılında Güverte Sınıf Okulundan Mezun Olmuştur.

1980 Yılına Kadar Deniz Kuvvetlerine Bağlı Çeşitli Gemilerde Muhabere Subaylığı, Harekât Merkezi Subaylığı Ve Seyir Harekât Subaylığı Yapan Koramiral Bostanoğlu, 1982 Yılında Deniz Harp Akademisinden Mezun Olmuş, Ardından Kurmay Subay Olarak; Tcg Anıttepe Seyir Harekât Subaylığı, Deniz Kuvvetleri Harekât Eğitim Dairede Nato Proje Subaylığı, Tcg Savaştepe Iı Nci Komutanlığı Ve Komutanlığı, Tcg Muavenet Komutanlığı, Donanma Komutanlığında Plan Ve Teşkilat Şube Müdürlüğü, Atina Deniz Ataşeliği, 4´üncü Muhrip Filotillası Komodorluğu Ve Donanma Komutanlığında Harekât Başkanlığı Görevlerini Yürütmüştür.

2000 Yılında Tuğamiralliğe Terfi Etmiştir. Tuğamiral Rütbesi İle Genelkurmay Yunanistan-Kıbrıs Daire Başkanlığı, Refakat Ve Karakol Filosu Komutanlığı İle Güney Görev Grup Komutanlığı Görevlerinde Bulunmuş, 2004 Yılında Tümamiralliğe Terfi Etmiştir. Tümamiral Rütbesi İle Deniz Harp Akademisi Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Harekât Başkanlığı, Harp Filosu Ve Kuzey Görev Grup Komutanlığı İle Donanma Komutanlığı Kurmay Başkanlığı Görevlerini Yürütmüş, 2009 Yılında Koramiralliğe Terfi Etmiştir. Koramiral Rütbesi İle Genelkurmay Muhabere, Elektronik Ve Bilgi Sistemleri Başkanlığı, Deniz Eğitim Ve Öğretim Komutanlığı, Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Ve Donanma Komutanlığı Görevlerinde Bulunduktan Sonra, 30 Ağustos 2013 Tarihinden Geçerli Olarak Oramiralliğe Terfi Etmiş Ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Görevine Atanmıştır.Koramiral Recep Bülent Bostanoğlu´nun Bir Çocuğu Vardır.İngilizce Bilmektedir.

Editör: Pusula Gazetesi