Geçtiğimiz günlerde Ankara&[#]8217;ya giden İncekara, NİKE Türkiye Yetkilisi ve Kuruçayırlı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kuruçayırlı ile görüşme yaparak Zonguldakspor&[#]8217;a sponsor olması konusunda ilk adımı attı. Kuruçayırlı Şirketler Grubu ve Zonguldakspor Kulübü&[#]8217;nün avukatları tarafından, sponsorluk konusunda yasal zeminin oluşturulması için çalışmaların başlatıldığı belirtildi. Zonguldakspor Kulübü Başkanı Celal İncekara, terfi maçları öncesi çok iyi hazırlık dönemi geçirdiklerini ancak Ereğli Belediyespor ile oynadıkları erken finalde yapılan bireysel hatalar yüzünden elendiklerini kaydetti. İncekara, &[#]8220;Biz, takımımızı en iyi şekilde terfilere hazırladık. Üç tane üst düzey takımla hazırlık maçı yaparak tempoyu da yükselttik. Ereğli Belediyespor ile finale erken oynadık ve kazanan onlar oldu. Ereğli Belediyespor&[#]8217;da elbette çok iyi hazırlanmış bunu sahada gösterdi. Talihsiz yediğimiz gol ve buna kaleci hatası da eklenince oyundan düştük. İlk grup maçlarını bizim için tecrübe oldu. Şuan için Ereğli Belediyespor&[#]8217;un final grubunda yapacağı maçları bekliyoruz. Ereğli Belediyespor çıkamazsa eğer tüm illeri kapsayan terfi maçlarında inanıyorum ki bu işi başaracağız&[#]8221; dedi.

KURUÇAYIRLI SPONSOR OLDU
Zonguldakspor&[#]8217;un en büyük eksiğinin sabit gelir olduğuna değinen İncekara, Ankara&[#]8217;da NİKE Türkiye Yetkilisi Kuruçayırlı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kuruçayırlı&[#]8217;yla yaptığı görüşmelerin olumlu geçtiğini ve gelecek sezon Zonguldakspor&[#]8217;a sponsor olacağını kaydetti. İncekara, &[#]8220;Zonguldakspor&[#]8217;a il dışından bir işadamının destek vermek istemesi bizi onurlandırdı. Ankara&[#]8217;ya giderek görüşmelerimizi yaptık. Kuruçayırlı&[#]8217;nın Zonguldakspor&[#]8217;un Birinci Lig&[#]8217;in köklü takımların olduğu ve Kilimli Belediyespor&[#]8217;la devam etmek istemediklerini belirtti. Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref ve Genel Maden İşçileri Sendikası Başkanı Ramis Muslu Zonguldakspor&[#]8217;a sabit gelir sağlanması yönündü bize destek veriyor. Ben Zonguldakspor&[#]8217;u en kötü döneminde teslim aldım. Zonguldaklı işadamları ve kendi cebimizden harcayarak Zonguldakspor&[#]8217;a yakışır kadro oluşturduk. 2002 yılından beri ödenmeyen Zonguldakspor Kulüp Binası&[#]8217;nın elektrikleri yüzünden sıkıntıyı biz çektik. Geçmiş yıllardan kalan toplam 70 milyar elektrik borcu bulunuyor&[#]8221; diye konuştu.

HEDEF BANK ASYA
Zonguldakspor&[#]8217;un NİKE Türkiye Yetkilisi Kuruçayırlı Şirketler Grubu&[#]8217;yla yapacağı sponsorluk anlaşmasıyla beraber sabit gelir sıkıntısını çekmeyeceğini değinen İncekara, gelecek sezonun planlarını yapmaya başladıklarını kaydetti. Hedefin Bank Asya Ligi olduğunu ifade eden Celal İncekara şunları söyledi:
&[#]8220;Zonguldakspor&[#]8217;un sponsor bulmasıyla artık kötü günler geride kalacak. 18-24 yaş arası oyuncuları kadromuzda yer vereceğiz. Alacağımız oyuncuların 3-4 sene oynayarak Bank Asya&[#]8217;ya kadar taşımalarını sağlayacağız. Alt yapıdan başlayarak yeni bir yapılanma içerisinde olacağız. Yaşı geçmiş oyuncularımıza çeşitli görevler vereceğiz. Maddi sıkıntıyı aştıktan sonra gerisi çorap söküğü gibi gelecektir. Terfi maçlarında elenmemiz Şenol hocayı da derinden üzdü. Şenol hoca görevi bırakmak istediğini söyledi ancak yönetim olarak bunu kabul etmedik. Şu dönemde hoca değişikliğinin takımı fazla getirmeyeceği kanısındayız. Hüseyin Küçük&[#]8217;ü Süper Amatör Lig&[#]8217;de oynanan maçlar için elbette almadık. Ondan beklentimiz terfi maçlarında tecrübesiyle takımı önemli katkılar sağlamasıydı. Terfilerde beklenen performansı gösteremedi ayrıca disiplinsiz davranışları nedeniyle kadro dışı bırakma kararı aldık. Zonguldakspor&[#]8217;la yer alan oyuncular elbette emeklerinin karşılığını alacak ve alıyorlar. Ancak 50-100 liranın peşine düşmüş oyuncuların takıma katkı sağlayamayacağını düşünerek yollarımızı ayırdık. Ereğli Belediyespor&[#]8217;un elenmesi halinde terfi maçlarına devam edeceğiz, bu doğruda kampa giriyoruz. Ereğli Belediyespor profesyonel lige çıkarsa eğer gelecek sezona yönelik hazırlıklarımıza bakacağız. Zonguldakspor&[#]8217;un Eski Kulüp Başkanı ve İşadamı İsmail Recai Şanlı bizi otelinde konuk etti ve takımıza moral verdi. İstanbul Zonguldaksporlular Derneği Başkanı Hakan Kıyak, İstanbul Zonguldaklılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Orhan Bayraklı ve İstanbul&[#]8217;a gelerek takımımıza destek verenlere teşekkür ediyorum.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi