29 Mart 2009&[#]8217;da gerçekleşen yerel seçimde Zonguldak Belediye Başkanlığı&[#]8217;nı kazanan İsmail Eşref, ilk yapacakları işin belediyenin gelir gider dengesini düzeltmeye çalışmak olduğunu bildirdi. Giderin gelirden fazla olduğunu söyleyen Eşref, gideri düşürüp tahsilatı arttırmayı hedeflediklerini söyledi. Eşref, &[#]8220;Belediyeyi teslim aldığımızda bırakılan brifing dosyasında 157 milyon TL borç gözüküyor. Bu borcun ana parası, toplam borç faizle birlikte 200 milyon TL&[#]8217;yi geçiyor. Ekonomik anlamda çalışma yapacağız. Çünkü belediyenin gelir ve gider dengesi çok kötü. Gelir düşük, gider çok yüksek. Öncelikli amacımız bu dengeyi sağlamak olacaktır. Belediyenin bugünkü haliyle geçimi çok zor. Ama alacağımız tasarruf tedbirleri ile gideri düşürüp, tahsilatı arttırmayı hedefliyoruz. Bu bütçe açığını kapatmasa bile belediyenin geçimini sağlaması adına önemli bir adım olacaktır. Önümüzdeki günlerde alacağımız kesin verilerle daha net tavırlar sergileyip, kamuoyunu aydınlatabileceğiz. Amacımız eleştirmek değildir. Belediyenin gelir gider dengesini iyi yürüterek, kamuoyunu doğru bilgilendirmek istiyoruz. Belediyeyi düze çıkarıp, gelir gider dengesi kurulduğunda hizmet dönemi yüksek tempoyla başlamış olacaktır. Kaynağa gerek kalmadan yatırım yapmanın yöntemlerini de biliyoruz. Bu bilgi ve deneyimini bu yönde kullanıp, ciddi yatırımlar yaparak, Zonguldak&[#]8217;ımızı hak ettiği yerlere taşıyacağız&[#]8221; dedi.
Belediye Başkanı İsmail Eşref&[#]8217;i ziyaret ederek, başarılar dileyen Emekli işçi Cemal Ağırman da, &[#]8220;Zonguldak Belediyesi rahat girilebilen kapıları ardına kadar açılan haline geri döndü. İçeri girdiğinizde &[#]8216;oh&[#]8217; dedirten ortamla karşılaşıyorsunuz. İsmail Eşref, marka oldu. Halkıyla kucaklaşan bir başkan olmanız nedeniyle iftihar ediyoruz. Size güveniyoruz ve üstün başarı sergileyeceğinize inanıyoruz&[#]8221; diye konuştu.
Zonguldak Belediyesi Ulaştırma Müdürlüğü&[#]8217;nden emekli olan Kemal Bay ise daire müdürleri olarak kapılarda çok beklediklerini ve bu dönemin sona ermesine çok sevindiklerini ifade etti.
Editör: Pusula Gazetesi