TBMM eski Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Ercan Candan ve Özcan Ulupınar ile AK Parti Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Emine Çift, Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş’ı ziyaret ederek, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nda gerçekleştirilen 24’üncü dönem toplu iş sözleşmesi dolayısıyla kutladılar.

Toptan, ziyarette yaptığı konuşmada, Odabaş’a, yeni binasına taşınması vesilesiyle “hayırlı olsun” temennisinde bulunarak, “Son yapılan toplu sözleşme nedeniyle sizleri kutlamak istiyorum. Baktığımız zaman Türkiye ortalamasının üzerinde çalışan arkadaşlarımıza imkanlar sağladınız. Bu, sektör için ve Ereğli için çok önemli. Elbette sendika açısından da önemli... İşverene de teşekkür etmek isterim. Onlar da çalışanın hakkını verme noktasında duyarlı davrandılar. Zaten işçiler arasında ücret ve sosyal denge sağlanmazsa, o işyerinde verim de olmaz. Biz son zamanlarda ERDEMİR’e iki ziyaret yaptık. O ziyaretlerde de bunları konuştuk. Bunların sözleşmeye yansıması bizim için ayrıca memnuniyet verici. İşçi arkadaşlarımız bu sözleşmeden sonra alacakları ücretlerle daha da rahat ederler. Elbette biz işçimizin çok daha fazla para almasını isteriz. İşçimiz ne kadar çok para alırsa, Zonguldak’taki, Ereğli’deki esnaflarımız daha çok para kazanır. Bu anlamda biz işçiden yana tarafız. Ama ERDEMİR’e de Türkiye’nin göz bebeği olarak bakıyoruz. Onu korumak, kollamak, mümkünse daha fazla yatırım yapıp büyütmek, daha verimli hale getirmek bizim de arzumuzdur. ERDEMİR yöneticilerini de bu kararlılık içerisinde gördüğümüz için memnunuz. İnşallah bundan sonra çok daha verimli bir çalışma performansı gösterilecektir. Dışarıdan bu işleri takip eden hemşehriniz olarak bunlardan gurur duyuyoruz, memnuniyet duyuyoruz. Sizi tekrar tebrik ediyorum, başarılar diliyorum” dedi.

CANDAN: “ERDEMİR BİR DÜNYA MARKASI”

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan da, Ereğli’nin, Erdemir’siz olamayacağını belirterek, “Erdemir’i çıkartırsanız, Ereğli’de geriye bir şey kalmadığını göreceksiniz. Ama durum böyleyken, sendikanın sorumlu bir biçimde davranarak greve gitmeden bu işi sonlandırması tabii ki en çok bizi mutlu etti. Çünkü Erdemir aynı zamanda bir dünya markası. Ve dünya gittikçe köy haline geliyor. Rekabet de gittikçe kızışıyor. Onun için, tabi ki gönül işçilere çok verilmesini ister ama bu arada gözbebeğimizi de korumak zorundayız. Eğer çıkarsa, geriye sıfır kalacağının farkında olmamız gerekiyor. Bu doğrultuda işçi arkadaşlarımıza ve özellikle sendikayı, Erdemir yöneticilerini tebrik ediyorum. Hayırlı, uğurlu olsun” diye konuştu.

Milletvekili Ulupınar da, gerçekleştirilen sözleşmenin hayırlı, uğurlu olması dileğinde bulunarak Odabaş’ı kutladı.

ODABAŞ: “SORUMLULUĞUMUZUN BİLİNCİNDEYİZ”

Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş ise, sözleşme sürecinde yaşananlar hakkında bilgilendirmelerde bulunarak, “Her söylemde sözleşmenin masa başında bitmesinden taraf olduğumuz söylemiştik. Sonuçta Erdemir bizim işyerimiz, burada çalışıyoruz. Bu fabrikanın ayakta durması, bacası tütmesi lazım... Teşkilat olarak da bu bilinçteyiz. Ancak sözleşme yasal sürecindeki görüşmelerde anlaşma sağlanamaması, arabulucu döneminde de uyuşmazlık zabtı tutulması sonucu yasal anlamda grev kararı almamız gerekiyordu. Zira bu aynı zamanda yasal zorunluluktur. Çünkü bu kararı almazsanız yetkiniz düşer. Bu karar sonrası Erdemir yöneticileri ile sendikamız genel merkez yöneticileri, konuyu masa başında bitirmek için oldukça fazla emek sarf ettiler. Dolayısıyla sözleşmenin masada anlaşmayla sonuçlanmasından üyelerimiz kadar Ereğli esnafı açısından da son derece mutluyum. Çünkü basından da takip ettiğimiz kadarıyla esnafımız da tedirgin olmuştu, grev istemiyordu. Sonuçta Erdemir işçisi de esnaf da mutlu oldu. Allah değerli çalışma arkadaşlarıma, Bu mübarek ayda, Ramazan Bayramı öncesi alacakları parayı güle güle harcamak nasip etsin” dedi.

“ÜLKENİN 2’NCİ ŞİRKETİ ERDEMİR’DİR”

Şube Başkanı Odabaş, AK Parti heyetine sözleşme sürecindeki destekleri nedeniyle teşekkür ederek, “Bu süreçte bize destek veren belediye başkanlarıma, AK Partili ve bağımsız belediye meclis üyelerine sonsuz teşekkür ediyorum. Erdemir, İskenderun Demir ve Çelik Fabrikaları ile birleştiği zaman ülkede TÜPRAŞ’tan sonra ikinci şirket konumundadır. Bunun değerini Ereğli de bilmesi lazım, ülkenin de bilmesi lazım. Biz bu bilinçle hareket ediyoruz” diye konuştu.

Ziyarette, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Gökçeler Belediye Başkanı Bekir Çolak, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, AK Parti’li bazı belediye ve il genel meclis üyeleri ile yönetim kurulu üyeleri, Türk Metal Sendikası İcra ve yönetim kurulu üyeleri ile iş yeri temsilcileri hazır bulundu.

AK Parti Zonguldak Milletvekilleri ile Türk Metal Sendikası yöneticileri açıklamalarının ardından bir süre daha basına kapalı olarak görüşme yaptı.
Editör: Pusula Gazetesi