Çaycuma ilçesine büyük bir proje olarak değerlendirilen Yurtbay Şirketi tarafından kurulacak olan fabrikada üç bin ile dört bin civarında işçinin çalışacağı söylendi. Yurtbay Şirketi&[#]8217;nin sahibi Zeki Yurtbay, &[#]8220;Çaycuma için düşündüğümüz bisküvi ve çikolata fabrikasını Çaycuma&[#]8217;ya kazandıracağız. Üzerinde geniş bir çalışma yürüttüğümüz bu fabrika ilk etapta on bin metrekare kapalı alan olarak kurulacak. Fabrikayı faaliyete geçirdiğimizde bu alan tahmini olarak yüz bin metrekare alana çıkacağını tahmin ediyorum. İşçi sayısı ise ilk etapta daha önce söylediğim gibi 300 civarında olacağını tahmin etmekle beraber daha sonra bu sayı dört binlere ulaşacağını tahmin ediyorum. Şu anda Eti Fabrikası&[#]8217;nın günlük olarak üretmiş olduğu 500 tonluk ürünü biz ilk etapta ulaşamazsak ta 50 ile 60 ton arasında üç fırınla günlük üretim yapacağız. Atacak olduğumuz fabrikanın temelini gerekli çalışmaları bitirdikten sonra 2010 yılından önce de hayata geçirebiliriz. Bu konuda sıkıntı olarak gördüğümüz yetişmiş eleman konusunu da aşamayacağımız sıkıntı olarak görmüyorum&[#]8221; dedi.

YAN SEKTÖRLER DE FAYDALANACAK
Kurulacak fabrikanın yan sektörlere de fayda sağlayacağını belirten sanayici Zeki Yurtbay, &[#]8220;Bölgemizde süt, yumurta ve bol miktarda zahire ürünleri olmak üzere bölgemizde üreticilerinin de faydalanabileceği bu yatırımımızda umarım işsizliğin ve göçün hiç durdurulamadığı bölgemizde bu soruna da bir nebze olsun bir sanayici olarak fayda sağlamış olacağız&[#]8221; diye sözlerine devam etti.

OKUL SÖZÜ
Daha önce verdiği okul sözünü yerine getireceğini yineleyen Yurtbay, annesi ve babasının adını vereceği okulun temelini de 2010 yılına kadar atacağını sözlerine ekledi. Yurtbay sözlerini şu şekilde tamamladı:
&[#]8220;Kısa süre önce okul konusunda bazı gelişmeler oldu. Mevcut eğitim veren Çaycuma Meslek Yüksek Okulu&[#]8217;na (ÇMYO) 4 yıllık gıda bölümü eki olması konusunda Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü Bektaş Açıkgöz&[#]8217;den teklif geldi. Bu durumu Zonguldak Valisi Erdal Ata ile paylaştık. Sonuç olarak ne olur bilemiyorum. Ama 7-8 ay öncesinde vermiş olduğum okul sözümü yerine getireceğim. Üniversiteye ek bir bölüm mü olur yada daha önce söylediğim 24 derslik Anadolu Lisesi mi olur, onu bilemiyorum. Valimizin vereceği karar doğrultusunda Rektörümüz ve Valimizle beraber üçlü bir toplantıda bölgemize nasıl fayda sağlayabileceğini konuşur ona göre okulumuzun da temelini atarız. Okul bizim için önemlidir.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi