Profesyonel takımı olmayan iller kategorisinde TFF 3. Lig´e Yükselme maçlarını İstanbul Grup Merkezi&8217;nde oynayan Ereğli Belediyespor&8217;da üst tura yükselmenin sevinci yaşanıyor.


Ereğli Belediyespor, oynadığı maçlarda Zonguldakspor ve Edirnespor&8217;u 3-0 sonuçlarla yenerek final grubuna kalmayı başardı.



Yalçın; Kararlılığımızı gösterdik


Final grubuna kalmayı başaran Ereğli Belediyespor&8217;da Antrenör İsmail Yalçın, &8216;&8217;İyi müsabakalar çıkardığımız grup maçlarında inandığımız şekilde yolumuza devam ediyoruz&8217;&8217; dedi.


Yalçın, İstanbul&8217;da oynadıkları TFF 3 Profesyonel ligine terfi grup maçlarında, Zonguldakspor&8217;un ardından Edirnespor&8217;u da 3-0 yenerek bir üst tura yükseldiklerini söyledi.


Hedeflerinin profesyonel lige yükselmek olduğunu belirten Yalçın, şöyle dedi:


&8216;&8217;Ligin başında koyduğumuz hedefe doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Zonguldakspor&8217;u yenerek grup finalinde karşılaştığımız Edirnespor&8217;u da aynı skorla geçmemiz, kararlılığımızı gösterdi. Futbolcularımız çok iyi mücadele etti. İyi müsabakalar çıkardığımız grup maçlarında inandığımız şekilde yolumuza devam edeceğiz. Bundan sonraki karşılaşmalarda Ereğli kamuoyunun desteğine, birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var.&8217;&8217;



Keleş: Mücadele inanılmazdı

Eski Ereğli Belediyespor Kulübü ikinci başkanı Arslan Keleş, &8220;Ereğli Belediyesporlu futbolcular, terfi maçlarında inanılmaz mücadele örneği ortaya koydular.&8221; dedi.


Keleş, yaptığı açıklamada, takımda sakat ve cezalı oyuncular bulunmasına rağmen sahaya çıkan 11 futbolcunun karşılaşma boyunca oyundan kopmadığını söyledi.


Her futbolcunun neredeyse iki kişilik oynadığını savunan Keleş, şöyle dedi:


&8220;Önemli olan nokta, Ereğli Belediyespor&8217;un grubun favori gösterilen iki takımını elemesiydi. Futbolcuların da, birbirleri ile inanılmaz derecede uyum ve yardımlaşma sonucunda her iki maçtan da çok net skorlarla neticeye gitti. Ereğli Belediyesporlu futbolcular, terfi maçlarında inanılmaz mücadele örneği ortaya koydular. Şu andan itibaren 3. Lige çıkabilme umudumuz dünden daha fazla.


Takımımız, yükseldiği üst turda, Çerkezköy Belediyespor, Bucak Belediyespor, Bayburt Köy Hizmetleri İl Özel İdaresispor, Tatvanspor, Arhavispor, Yüksekova Üzümcülerspor takımlarından biri ile eşleşecek. Çekilecek kurada &8216;bay&8217; olarak bir üst tura yükselme şansı da var.


İşin başından sonuna kadar emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Bizleri yalnız bırakmayan taraftarlarımıza, beraber olup, coşkuyu yaşayan Ereğlili sporseverlere minnettarız.


Kalan 7 takım arasında Ereğli Belediyespor favoridir. Ve bu işi bitirme noktasına çok yaklaşmış durumda. Şehrin ve belediyemizin takıma sahip çıkması lazım. Bunu da yapacaklarına inanıyoruz.&8221;



İşte finale kalan 7 takım:

3 - 5 Nisan 2009 tarihlerinde 7 ayrı grup merkezinde oynanan Profesyonel Takımı Olmayan 21 ili temsilen 25 takımın katıldığı organizasyonda grup birincileri belli oldu. Tek maç eleme usulü olarak bir grup merkezinde oynanacak 2. kademe müsabakaları sonunda bir takım Türkiye Profesyonel 3. Ligine çıkmaya hak kazanacak. 2. Kademe müsabakasını oynamaya hak kazan takımlar şöyle;

- Zonguldak Ereğli Belediye Spor
- Tekirdağ Çerkezköy Belediye Spor
- Burdur Bucak Belediye Oğuzhan Spor
- Bayburt Özel İdare Spor
- Artvin Arhavispor
- Bitlis Tatvanspor
- Hakkari Üzümcüspor

Editör: Pusula Gazetesi