Boya ustası 36 yaşındaki Altan Yıldırım ile geçen yıl evlenen 23 yaşındaki Berna Yıldırım, geçen hafta perşembe günü Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi´nde, normal doğumla 3 kilo 10 gram ağırlığında kız bebek dünyaya getirdi. Yıldırım çiftinin Zeynep adını verdikleri bebekleri, doğum sırasında oksijensiz kalması nedeniyle Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi´ne sevkedildi. Zeynep bebek, burada yapılan tüm müdahaleye rağmen 20 Temmuz Cumartesi sabahı hayatını kaybetti.

BEÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi´nin hazırladığı ölüm belgesinde Zeynep bebeğin ölüm nedeni, doğum sırasında oksijensiz kalması sonucu gelişen sepsis ve akut böbrek yetmezliği olarak gösterildi.

Berna ve Altan Yıldırım çifti, bebeklerinin ölümünden, doğumu gerçekleştiren doktor S.Ş. ile ebeleri sorumlu tutarak polise şikayette bulundu. Ailenin şikayeti üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Doğumdan önce aldığı kızının kıyafetlerine ve eşyalarına bakarak gözyaşı döken Berna Yıldırım, "Hayallerimiz yıkıldı. Şimdi kucağıma alacakken, toprağa vereceğim yavrumu. Benim bebeğim ihmal sonucu öldü. Bebeğimizi kucağımıza alıp hastaneden güler yüzle çıkmayı hayal ediyorduk. Hastaneye karnımdaki çocuğum ve eşimle 3 kişi girdik, ama 2 kişi çıktık" dedi.

Altan Yıldırım ise doğduktan sonra bebeğin muayene odasına alındığını söyledi. Yıldırım, "Doktorlar, bebeğimizin doğum sırasında oksijensiz kalıp beynine ve ciğerine oksijen gitmediğini söyledi. 9 ay anne karnında yaşayan bebeğim, doğum sırasındaki ihmaller yüzünden öldü. Buna sebep olanlardan davacıyım. Gerekli şikayetlerimi yaptım. Bizim canımız yandı, başkalarının canı yanmasın" diye konuştu.

Zonguldak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Korkut Eren ise "Doğumda oksijensiz kalması bebekte sıkıntıya neden olmuş. İlk müdahale yapılmış. Beyin kanaması şüphesi ile üniversite hastanesine sevk edilmiş. Bize göre ihmal söz konusu yok gibi. Ailenin şikayet dilekçesi bize ulaştığında gerekli araştırmayı başlatırız. Şikayet dilekçesi gelmeden soruşturma açamayız" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi