Ak Parti Milletvekili ve TBMM eski Başkanı Köksal Toptan, Kanal 67’de gazeteci Akay Turhan´ın hazırlayıp sunduğu Gözlem adlı programda soruları yanıtladı.

Toptan konuşmasında eski Bakan ve Zonguldak Milletvekili Ömer Barutçu’ya övgüler yağdırdı. Toptan; “İmkan olsa Ömer Barutçu’yu Milletvekili yaparım” dedi.

Toptan bir soru üzerine şöyle konuştu: "Barutçu ile aynı mahallede büyüdük. Siyasette de 1977 seçimlerinde karşı karşıya geldik. O zaman iki ayrı ekip oldu. Ömer’le benim aramda hep bir şeyler sürdü. İkimizde milletvekili olarak gittik. Hatırlamam ki bir birimizin yüzüne bakamayacak bir şey söylemedik.

Yanımıza gelenlerini bir birimize gönderirdik. Biz hizipçiliği öyle yaptık, kesinlikle tabana yansıtmadık. Tabanda Köksal’cılar, Ömer’ciler vardı ama aralarda kırgınlık yoktu. Ömer Barutçu, Filyos Projesinin fikir babalarından bir tanesidir, önemli emekleri vardır. Zonguldak’a gelen yatırımlarda emekleri vardır. Kolay kolay bir Ömer Barutçu, Veysel Atasoy yetişmiyor. Elimde şu anda bir imkan olsa Ömer Barutçu’yu Zonguldak Milletvekili yaparım.”

Editör: Pusula Gazetesi