Ereğli Merkezli Son Söz Gazetesi ve internet sitesi imtiyaz sahibi Yılmaz Yıldırım Ereğli kamuoyuna yönelik çok çarpıcı bir mektup yayınladı.
Mektubunda siyasisinden, işadamlarına, ailesinden sevdiklerine herkese mesaj yollayan Yıldırım Yılmaz çaresizliğini ve yalnızlığını paylaştı.

İŞTE O MEKTUP

Tam on iki yıldır bir mücadele veriyorum.


Tabî ki her insanın zor zamanları oldu.

Ama ben kendi aptallıklarım yüzünden kendimi tükettim.

Benim bu hale gelmemdeki en büyük suçlu kendimdir.

Ama benim bu zayıf halimden yararlanıp beni bu hale düşürenleri de asla unutmayacağım.

Bu dünya ile ilgili olarak onlara sadece hakkımı helal etmediklerimi ve düşmez kalkmaz bir Allah’ın olduğunu bilmelerini isterim.

Ben ve bazıları beni bu hale getirirken, bende kendi ailemi bitirdim.

Başta canım babam olmak üzere herkesi hem maddi, hemde psikoljik olarak sıfırladım. Maddi sorunlar bir şekilde belki zamanla aşılır ama onlara psikolojik olarak verdiğim zarar asla ve asla tamir edilemez.

Hayatta yaptığım her şeyi belki zamanla tamir edebilirim. Belki her şeyi düzeltebilirim. Ama başta babam ve annem olmak üzere aileme verdiğim yarayı asla tamir edemem.

Bunun için kendimi ölene kadar affetmeyeceğim.

Yaptığımız hataların bedelini çok ağır ödedim, aileme ve sevdiklerime ödettim ve hala daha acısını çekmeye devam ediyorum.

Girdiğim pislikten beni çıkarmak için babam ve ailem başta olmak üzere, canım sevdiğim ve bir iki dışında kimse el atmadı.

İyi günümde yanımda olan çayımı içen, yemeğimi yiyen aslansın diyen zor günümde hep kaçtı. Hiç sormadılar ki Yıldırım nasılsın diye.

Ya bazı siyasiler ve iş adamaları …

Onlar için verdiğimiz mücadele, onlar için karşımıza aldığımız insanlar onlar ne yaptılar.. Bizi dilenci yerine koydular.

Kendilerine küfredenlere, kendilerini satanlara sonuna kadar sahip çıkıp destek verdiler. Bizim gibi ; bizim çocuksun dediklerini de it yerine koydular.

Evet iyi bir çocuk vardı. İyi niyetli saf ve temiz…

Ama el birliği ile başta onun kendi hataları yüzünden onu tükettiniz. Onu bitirdiniz. Ereğli’nin en sahtekar adamı yaptınız.

Artık Ereğli’de olmayacak. Ama onu bu hale getirenlerle özellikle ona sahip çıkmayanlarla onların anladıkları dilden tek tek hesaplaşacak.

Maddi olarak zor duruma düşmek suçsa ben düştüm.

Benim kurtulmamı sağlayacak, ayağa dikilmemi sağlayacak meblağı benden kaçıranlar bu parayı bir çırpıda reklam uğruna süslü otellerde bir yemek vererek harcıyorlar. Ama bir kişiyi kurtarmaya gelince kaçıyorlar. Bu parayı 5 günde otel odalarında yiyebiliyorlar. Rakı sofralarında gece alemlerinde yiyebiliyorlar.

Ama belirttiğim gibi düşmez kalkmaz bir Allah.

Gün gelecek. Yukarıda Allah var ise ve ben bu Allah’a sonuna kadar inanıyorsam hak eden hak ettiğini bulacak.

Babama ; baba ben hep senin dediğin gibi bir insan olmak istedim ama yapamadım. Beceremedim. Kendimle birlikte senide bataklığa çektim. Ama asla isteyerek yapmadım. Bir kere kolumu kaptırdım ve çıkamadım. Sen beni affetme. Sen affetsen de ben asla sana karşı kendimi asla affetmeyeceğim.

Anneme ; benim yüzümden çektiğin sıkıntıların haddi hesabı yok. Sana karşı çok suçluyum. Sende beni affetme pamuk yüzlü anam. Çünkü sen affetsen de ben asla affetmeyeceğim.

Anne ve Babama; çok sevdim. Kimi zaman istediniz, kimi zaman istemediniz.. Siz hiç sevdiniz mi diyeceğim. Sevdiniz ki evlendiniz. Ben çok sevdim ve seviyorum..


Sevdiğim, ayyüzlüm, 10 yıldır benim kahrımı çeken, benimle gülen, benimle ağlayan bu zamana kadar aldığım nefesim içtiğim suyum.

Yoruldum artık biliyormusun… Mücadeleden değil, çalışmaktan değil…

İnsanların adiliğinden , insanların iki yüzlülüğünden ve bu nedenle insanları üzmekten, ailemi üzmekten seni üzmekten yoruldum.


Ereğli bizi bitirdi. Artık bizden alacağı bi ikimizin canı kaldı.

Onları ona asla vermeyeceğim için ben bir yola çıktım. Bu yolda sensiz olacaksam mücadele etmeninde yaşamanın da bir anlamı yok. Beni on yıldır olduğu gibi bugünden sonra yalnız bırakma. Eğer bu Ereğli bizi de koparacaksa işte o zaman ne pahasına olursa olsun bende herkesi koparırım.

Seni Seviyorum..

Son olarak Ey Ereğli’de ki koca insanlar benim size yaptıklarımın 5/1’ ni siz bana yapsaydınız ben bu halde olmazdım.


“Ama herkesin bir hesabı varsa, sizinde bir hesabınız varsa unutmayın ki benimde ve yüce Allah’ında bir hesabı vardır”


Editör: Pusula Gazetesi