Geçen 5 Mayıs´ta akşam saatlerinde meydana gelen olayda Faik T., iddiaya göre daha önceden tanıştığı yüzde 70 zihinsel engelli Y.B. ile ilçe merkezinde gezerken karşılaştı. Faik T. ve Y.B., bir parka giderek alkol almaya başladı. Bir süre sonra Faik T., iddaya göre Y.B.´ye fiili livatada bulundu. Onları gören bir kişi, polise haber verdi. Gelen polis ekibi, Faik T.´yi gözaltına aldı. Tutuklanan Faik T. hakkında, ´nitelikli cinsel istismar´ ve ´kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma´ suçlamasıyla 33 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Zonguldak 1´inci Ağır Ceza Mahkemesi´nde bugün görülen ilk duruşmada tutuklu sanık Faik T., avukatı ile Y.B. ve ailesi hazır bulundu. Olay günü alkollü olduğunu ileri süren Faik T., "Y.B. ile yolda karşılaştık. Elinde bira vardı. Birlikte alkol aldık. Gerisini hatırlamıyorum, sızıp kalmışım. Sonra polisler geldi ve beni karakola götürdü. Kimseye böyle bir şey yapacağımı düşünmüyorum" dedi.

Soruşturma sırasında Cumhuriyet Savcısı´ndaki ifadesinde Faik T.´nin kendisiyle zorla ilişkiye girdiğini söyleyen Y.B., duruşmada ise sanığı hatırlamadığını ifade etti. Mahkeme heyeti, akıl sağlığının ifade verebilecek durumda olup olmadığının belirlenmesi için Y.B.´nin Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi´ne sevk edilmesinin kararlaştırırken, duruşmayı, gelecek raporların beklenmesi ve tanıkların dinlenmesi için erteledi.
Editör: Pusula Gazetesi