Ata, AA´nın 89. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla AA Zonguldak Büro Müdürü Orhan Akyüz´e gönderdiği kutlama mesajında, ajansın Milli Mücadele döneminden itibaren yürüttüğü habercilik faaliyetlerini çağdaş bir anlayış içerisinde yerine getirdiğini belirtti.
AA´nın önemli bir kamu görevini büyük özveriyle sürdürdüğünü anlatan Ata, şunları kaydetti:
´´Anadolu Ajansı hızlı, ilkeli, doğru tarafsız ve sorumlu haberciliğiyle her zaman Türk basın camiasına öncülük etmiştir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün kurucusu olduğu ve kurulduğu günden bu güne kadar Türkiye´nin sesini tüm dünyaya başarıyla duyuran AA´nın, kuruluşunun 89. yıl dönümünü içtenlikle kutluyorum. Ajansın tüm çalışanlarının da başarılarını sürdürmelerini diliyorum.´´
Ereğli İlçe Belediye Başkanı Halil Posbıyık, AA´nın kurulduğu günden itibaren gelen tecrübe ve birikimi, ulaştığı ileri teknolojinin yanı sıra ilkeli ve objektif habercilik anlayışı sayesinde Türkiye´nin sesini dünyaya en iyi şekilde duyurduğunu bildirdi.
Posbıyık, AA´nın Türkiye ve dünyanın en güvenilir haber kaynaklarından biri olduğunu, ajansın kuruluş yıl dönümünü kutladığını kaydetti.
Zonguldak Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun da AA´nın geçmişten itibaren üstlendiği önemli misyonu koruduğunu, özverili çalışmaları ve çalışanlarıyla Türk basınına örnek olduğunu belirtti.
Coşkun, sivil toplum kuruluşlarının faaliyetlerini duyurma noktasında da ajansın her zaman desteğini aldıklarını, ´´doğru haber´´ deyince ilk başvurulan kaynağın her zaman AA olduğunu bildirdi.

-AA´YA ZİYARET-
Türk Telekom Zonguldak İl Müdürü Halil Aksoy da Büro Müdürü Orhan Akyüz´ü ziyaret ederek ajansın kuruluş yıl dönümünü kutladı.
Aksoy, yaptığı konuşmada, AA´nın hızlı ve tarafsız habercilik anlayışıyla tüm basın kuruluşlarına örnek olduğunu vurgulayarak, şöyle dedi:
´´AA, son dönemlerde görüntülü habercilik anlayışıyla da atılım yaptı. Çağın gereklerini habercilik alanında kullandığına şahit olduğumuz ajans, doğru habercilik açısından en güvenilir kaynaktır. Milli Mücadele dönenimin zorlu koşullarında başlayan haber maratonunda liderliği bırakmadan sürdüren AA´nın başarısının katlanarak devam edeceğine inancımız sonsuzdur.´´
Aksoy, Akyüz´e kuruluş yıl dönümü hatırası amacıyla özel vazo içerisinde çiçek hediye etti.
Akyüz de AA´nın doğru, hızlı ve tarafsız habercilik anlayışını, Atatürk´ün ´´Anadolu Ajansı Türkiye´nin sesini dünyaya duyuracaktır´´ sözünü ilke edinerek sürdüreceğini kaydetti.
Editör: Pusula Gazetesi