EMEL ŞAMPİYONA REKORU KIRDI

Ukrayna’nın Donetsk kentinde devam eden 8. Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası’nın ikinci gününde elemelerde yarışan Zonguldaklı sporcu Emel Dereli, şampiyona rekorunu kırarak finale yükseldi.

Olimpiyskiy Stadyumu’nda yapılan yarışmaların ikinci gününün sabah seansında gülle atma elemelerinde yarışan yıldızlar Türkiye şampiyonu ve rekortmeni milli atlet, tek atışı ile 12 yıllık şampiyona rekorunu 2.10 metre geliştirdi. Eski rekor 17.08 ile Yeni Zelandalı Valerie Adams tarafından 2001 yılında kırılmıştı. Uluslararası atletizm yayın organları tarafından “Şampiyonanın izlenecek 10 ismi” arasında gösterilen Emel, mücadeleyi ilk sırada tamamlarken, en yakın rakibine de 2.58 metre fark attı.

GÜLLE ATMADA FİNALİN FAVORİSİ

Avrupa Atmalar Kış Kupası şampiyonu, Dünya gençler yedincisi 96 doğumlu Zonguldaklı sporcu, finalde altın madalyanın en büyük favorisi olacak. Türk atletizminin önemli yıldızları arasında yer alan milli atlet, geçtiğimiz ay şampiyon olduğu Türkiye Yıldızlar Şampiyonası’nda 19.99 metre ile branşında dünyada yılın en iyi derecesine imza atarak şampiyona öncesi ne kadar formda olduğunu göstermişti.

ENİS KORKMAZ DA FİNALDE

Şampiyonanın ikinci gününde diğer başarılı derece, 3000 metre elemelerinde mücadele eden Enis Korkmaz’dan geldi. İkinci seride mücadele eden Enis, 8.34.12 ile kişisel en iyi derecesini koşarak beşinci sırada yer aldı ve finale yükseldi. Milli atlet, 14 Temmuz Pazar günü 15:45’te madalya mücadelesine çıkacak.

Editör: Pusula Gazetesi