Zonguldak Belediye Meclisi’nin önceki gün ertelenen Temmuz ayı birinci birleşimi, dün Belediye Başkanı Muharrem Akdemir başkanlığında gerçekleşti.

Zonguldak Belediyesi’nin gergin geçmesi beklenen dünkü Meclis toplantısında herkes sustu. CHP’li Belediye Meclis üyelerinin, Başkan Muharrem Akdemir’i protesto etmek amacıyla katılmadıkları için yapılamayan önceki günkü toplantı, dün gerçekleşti. Akdemir’in vekaleti Meclis Üyesi Gürbüz Kanber’e vermek istemesiyle başlayan tartışmada, dün herkes susmayı tercih etti. Meclis üyeleri, fazla kat izni ve LPG istasyonunun akaryakıt istasyonu olarak düzenlenmesi gibi kritik gündem maddeleri varken, Başkan Akdemir’in toplantıya katılmamasına tepki göstermiş ve protesto amacıyla katılmamışlardı. Başkan Muharrem Akdemir ve üyeler, söz konusu protestonun ardından dünkü toplantıda konuşmak istemedi.

Ertelenen Meclis, dün gerçekleştirilirken, hiçbir şey yokmuş gibi gündem maddeleri birer birer oylamaya sunuldu. Meclis’te şok etkisi yaratan CHP’lilerin katılmayışı ile ilgili herhangi bir açıklama yapmayan Başkan Akdemir’in ise, gergin olduğu gözlerden kaçmadı.

Mecliste, gündeme bir madde dahil edilmek üzere 27 gündem maddesi görüşüldü. Komisyonlardan gelen raporlar, oy birliğiyle kabul edilirken, bazı gündem maddeleri de ilgili komisyonlara havale edildi.

Toplantıda gündem dışı söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Karagüzel, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’e, “Başkanım, 7 aydır fakir maaşlarını vermiyormuşsunuz. Neden vermiyorsunuz?” şeklinde soru yöneltti. Oldukça gergin görünen Başkan Akdemir ise, “Buna yazılı olarak cevap vereceğim” dedi.

Bu yanıtı kabul etmeyen Karagüzel, “Geçen sene de aynısını yapmışsınız. Yedi ay sonra güncelleme yapmışsınız. 7 aylık fakir maaşlarının üzerine yatmışsınız” şeklinde karşılık verdi.

“BAŞKAN’IN VERECEK CEVABI YOK”

Karagüzel, “Belediye Başkanı, verecek cevabı olmadığı için kaçtı. Sinirlerinin ne kadar gergin olduğunu görüyorsunuz. Fakirlere bu belediyede maaş verilmiyor. Daha önce Denetim Komisyonu’nun yaptığı bir çalışma vardı. Güncelleme yapılıyordu. Geçtiğimiz yıl 7 ay boyunca fakirlere maaş verilmedi. Takdir kamuoyunundur” şeklinde sözlerine devam etti.

Meclis çıkışında ise, AK Partili Abdullah Karagüzel ile CHP’li Adil Bahadır, arasında “zengin-fakir” polemiği yaşandı. Karagüzel’in, “Siz fakirin halinden ne anlarsınız” sözlerine karşılık veren Bahadır, “Siz fakirin sırtından zengin oldunuz. Eskiden fakirlik yapıyordunuz, şimdi zengin oldunuz. Nereden aldınız paraları?” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi