Toplantıda, Gökçebey ilçesi Çukur Köyü’nde yer alan kadastroda 120 ada, 316 no.lu parsel olarak kayıtlı taşınmaz üzerinde “tavuk çiftliği tesis alanı” yapmak amacıyla malikleri tarafından, Plan Yapımına Ait Esaslara Dair Yönetmeliği’nin 2’nci bölümünün 19’uncu maddesine göre hazırlattırılan 1-1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı’nın onaylanmasıyla ilgili, İmar ve Bayındırlık, Çevre ve Sağlık ile Tarım komisyonlarının ortaklaşa hazırladıkları raporlar görüşüldü. Raporlar, üyeler tarafından komisyonlardan geldiği şekliyle oybirliğiyle onaylandı.

Zonguldak’a bağlı ilçe ve köylerde gençleri birbirleriyle kaynaştırmak amacıyla yöremize ait örf ve adetlerimizi geçmişten bugüne kazandırabilmek amacıyla geleneksel oyun şenliği projesi kapsamında çalışmalar yapılmasıyla ilgili Aile Çocuk ve Engelliler ile Plan ve Bütçe Komisyonlarının ortaklaşa hazırladıkları raporlar da üyeler tarafından görüşüldü. Üyeler bu raporları da komisyonlardan geldiği şekliyle ve oybirliğiyle kabul etti.

İl Özel İdaresi bünyesinde emeklilik nedeniyle 56 sürekli işçi kadrosunun boşaldığı, söz konusu sürekli işçi kadrolarının iptal edilmesi hususunun, 5032 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nun 10’uncu maddesinin (l) bendi gereğince görüşen üyeler; teklifi oy birliğiyle onayladı. İl Özel İdaresi’nde 309 olan işçi kadrosunun norm kadro sayısı olan 106’ya kadar indirileceği de edinilen bilgiler arasında yer aldı.
Editör: Pusula Gazetesi